El Periódico - Català

Moren quatre persones a Moià a l’estavellar-se dos ultralleug­ers

La Unitat Tècnica de Seguretat Aèria dels Mossos d’Esquadra ha obert una investigac­ió per aclarir les causes del sinistre.

- EL PERIÓDICO

Un accident aeri entre dos vehicles ultralleug­ers a la localitat de Moià, a la província de Barcelona, es va saldar ahir amb la mort de quatre persones. Inicialmen­t, s’havia informat de la caiguda d’un sol aparell i la mort de dues persones però, segons va poder confirmar l’agència de notícies ACN, la magnitud del sinistre va ser més gran i el nombre de víctimes desgraciad­ament va pujar a quatre.

Un testimoni va donar l’avís de l’accident a les 10.44 hores. El xoc i la caiguda dels avions també va acabar provocant un petit foc en una zona boscosa de pins entre la Fàbrega i el Pla de Boix.

Almenys un dels aparells va quedar totalment calcinat. La Unitat Tècnica de Seguretat Aèria dels Mossos d’Esquadra ha obert una investigac­ió per aclarir-ne les causes i fer l’atestat de l’accident. Agents de la Unitat Tècnica de Seguretat Aèria dels Mossos d’Esquadra també investigue­n ara les causes del sinistre.

No és la primera vegada que es registra un accident d’aquest tipus a l’aeròdrom d’aquesta localitat.

El juliol de l’any passat també es va produir un sinistre similar a les pistes de Moià. Un pilot va morir a l’intentar aterrar amb la seva avioneta després de només 20 minuts de vol. Segons van mostrar les càmeres del recinte, que retransmet en directe l’activitat d’aquestes pistes, l’ultralleug­er va realitzar el seu vol sense incidèncie­s però va perdre el control durant el procés d’aterratge, just quan estava arribant al final de la pista de 560 metres de longitud i, per raons que encara es desconeixe­n, va acabar per estavellar-se.

L’explosió de l’aeronau, que només comptava amb un tripulant, va aixecar una polseguera visible a diversos quilòmetre­s de distància, segons van certificar els agents policials i els bombers que es van personar al lloc dels fets. Aquest sinistre també està sent investigat per la Unitat Tècnica de Seguretat Aèria (UTSA) dels Mossos d’Esquadra, el mateix grup d’experts que s’encarregar­à de dilucidar què ha pogut passar perquè es produís la col·lisió dels dos ultralleug­ers a Moià. ■

 ?? ACN ?? Fum derivat de la col·lisió de dos ultralleug­ers a Moià.
ACN Fum derivat de la col·lisió de dos ultralleug­ers a Moià.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain