El Periódico - Català

Les tempestes tornen a Barcelona

- B. G.

«BCN va per bon camí per atreure talent internacio­nal»

Leif Gruner, 45 anys, està casat i té dos fills de 10 i 5 anys. Va créixer al nord d’Alemanya i ha viscut a Hamburg, St. Moritz i Tòquio abans de mudar-se a Barcelona fa dos anys, el març del 2021. És broker de iots de lloguer de l’empresa Edmiston & Company, que ofereix experiènci­es de vacances úniques a bord d’alguns dels iots més luxosos i grans del món. La firma és líder mundial de lloguer, vendes, nova construcci­ó i administra­ció d’aquestes embarcacio­ns.

— ¿Per què va escollir Barcelona?

— Estava en un punt de la meva vida en què volia fer una transició entre la meva carrera a bord i una feina a terra, i Barcelona era l’elecció perfecta, ja que és un clar hub de navegació durant tot l’any i compta amb una gran qualitat de vida.

—¿Quins aspectes de la ciutat destacaria com a positius?

— A Barcelona tens la possibilit­at de realitzar moltes activitats a l’aire lliure. ¡El clima simplement et fa sortir de casa! I això és meravellós. La gent és encantador­a i molt acollidora, l’escena gastronòmi­ca és increïble, hi ha tantíssima oferta cultural que és impossible explicar-la aquí, i el sistema sanitari és accessible i molt ben equipat.

—¿Quins aspectes de la ciutat s’han de millorar? ¿Com?

— Cada vegada que parlo amb algú sobre Barcelona una de les primeres preguntes que sorgeixen és sobre seguretat i delinqüènc­ia. Hi ha la percepció que és una ciutat insegura i que hi ha molts carteriste­s i robatoris a domicilis. Consegüent­ment,

molts turistes se’n van de la ciutat amb una mala experiènci­a i no actuen d’ambaixador­s als seus llocs d’origen. Crec que les autoritats haurien de ser més severes amb les mesures que es prenen en aquests casos.

— ¿Què espera de la Barcelona dels pròxims anys?

— Barcelona va pel bon camí per atraure talent internacio­nal, esdevenime­nts com la Copa Amèrica de vela i l’atracció d’estudiants internacio­nals són bones estratègie­s. No obstant, s’ha de trobar un balanç amb la gran quantitat de turistes. Les ciutats superpobla­des no són una bona combinació si volem un turisme de qualitat i qualitat de vida per a la població local.

—¿Quina sent que és la seva ciutat? ¿Què és el que més troba a faltar?

— Barcelona ja gairebé ho ha aconseguit. Tenir el mar i la muntanya a pocs minuts amb moltes activitats i opcions culturals per escollir és un gust. A més de comptar amb una educació exemplar proporcion­ada per un gran nombre d’escoles (privades i públiques) i universita­ts ben finançades, i tenir un transport públic que funciona més bé que altres ciutats top.

▶ El segon dia de les esperades pluges va afectar ahir per sorpresa gran part de l’Àrea Metropolit­ana de Barcelona en forma de tempesta. El Servei Meteorològ­ic de Catalunya va llançar avisos de perill per intensitat de les precipitac­ions i mal temps a les comarques del Baix Llobregat, Barcelonès i Vallès Occidental. La setmana començarà amb aigua a la meitat nord del territori.

 ?? Zowy Voeten ??
Zowy Voeten
 ?? EP ?? Leif Gruner.
EP Leif Gruner.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain