El Periódico - Català

Joselu li torna la vida i l’esperança a l’Espanyol

En un clima de comunió amb l’afició periquita, l’equip de Luis García va esbufegar al trencar la mala ratxa contra el Getafe de Bordalás.

- MARCOS LÓPEZ

Després de vuit partits plens de frustració, l’Espanyol va trobar un halo d’esperança gràcies al gol de Joselu. Un gol, de penal, que havia sigut verificat prèviament pel VAR, que col·loca l’equip de Luis García a només dos punts de la salvació, frontera que determinen el València i l’Almeria.

Un gol que és, en realitat, un missatge d’il·lusió enmig de la penombra, com van demostrar els gairebé 30.000 periquitos que es van reunir al seu temple en una comunió perfecta amb l’equip. Es va celebrar de valent, amb llàgrimes d’alguns jugadors tot just acabar una tarda dramàtica. Perquè per a l’Espanyol era molt important guanyar un partit i, a més, deixar la porteria a zero. «Hem posat la primera pedra, però no hi ha res fet encara», va assegurar Luis García, orgullós de la resposta que va exhibir el seu equip «en una comunió tremenda amb l’afició», instant els seus jugadors «a prendre’s un whisky amb les seves famílies com deia Javier Aguirre» per celebrar una victòria periquita tan imprescind­ible.

Luis García va apostar per un migcamp amb bon peu (Denis, Nico Melamed, que va ser triat el millor del partit, i Darder) per subministr­ar pilotes a Joselu i Braithwait­e. Fidel a la seva idea ofensiva, amb un 5-3-2 en què destacava l’absència d’un pivot defensiu específic, el tècnic finalment se’n va sortir. «Tots els jugadors han fet un pas endavant i donat una versió extraordin­ària», va assenyalar.

Un penal de VAR

Sota una intensa pluja en una dramàtica tarda barcelonin­a, l’Espanyol es va rebel·lar. Un cop acabat el partit, amb el triomf a la mà, es van vessar llàgrimes d’alleujamen­t després de tanta tensió viscuda en les últimes setmanes. «Són persones, estàs en el focus sempre i les emocions són difícils d’amagar en l’ésser humà. Me n’alegro enormement per ells. S’ho mereixen, que disfrutin i que s’alliberin perquè són jugadors de màxim nivell», va indicar Luis García. «Que no ens donin per morts, estem en la lluita, queden molts partits, ho tirarem endavant», va cridar Nico Melamed, que va completar un gran partit, tot i que li va faltar el premi del gol perquè va topar amb David Soria, el porter del Getafe, que també va endevinar la direcció del penal llançat per Joselu. Però estava tan ben tirat que no va arribar a temps.

Bordalás, que s’estrenava com a entrenador del Getafe, es va queixar de la decisió adoptada pel VAR, que va detectar que la mà d’Aleñá després del cop de cap de Braithwait­e era penal. I Joselu, en un dels moments cabdals de la temporada per a l’Espanyol, va exhibir una enorme autoritat i personalit­at amb un llançament que torna l’esperança a l’univers periquito, transforma­nt la tristesa en una tempesta d’alegria. «Estic mort, ho deixem tot al camp. Ja tocava guanyar, ja tocava», va comentar el davanter, que va firmar el 14è gol en la Lliga en 29 partits. «Aquesta victòria ens permet agitar-ho tot i tornar-nos a ficar en la lluita», va dir un alleujat Joselu. ■

 ?? Alejandro García / Efe ?? Joselu celebra ahir el gol de penal que li va marcar al Getafe.
Alejandro García / Efe Joselu celebra ahir el gol de penal que li va marcar al Getafe.
 ?? ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain