El Periódico - Català

Checo es reivindica a Bakú i Alonso fa un altre recital davant Sainz

Leclerc, tercer, va trencar la ratxa de podis del pilot asturià (quart), que va acabar molt a prop del monegasc després d’un increïble avançament al pilot madrileny (cinquè).

- LAURA LÓPEZ ALBIAC

En set anys, des que el Gran Premi de l’Azerbaidja­n es va incorporar al calendari de la fórmula 1, cap pilot havia aconseguit repetir victòria als carrers de Bakú. Sergio Pérez ho ha aconseguit aquest cap de setmana i per partida doble. Dissabte es va imposar en el primer esprint de la temporada i ahir es va alçar amb un triomf incontesta­ble davant el seu company Max Verstappen, que conserva el liderat del Mundial per només sis punts respecte al mexicà. A anys llum del tàndem Red Bull, Charles Leclerc va aconseguir un valuós tercer lloc per a Ferrari, trencant la ratxa de podis de Fernando Alonso, que aquesta vegada va haver de conformar-se amb el quart lloc, amb Carlos Sainz completant el top cinc.

Leclerc no va fallar des de la ‘pole’ i es va protegir eficaçment dels dos Red Bull que sortien a la seva estela. Va complir la seva missió amb precisió, però poc més. Sabia la que li queia al damunt quan entressin en zona de DRS. Verstappen va avançar el Ferrari en la tercera volta com un míssil, Charles ni tan sols va intentar defensarse. I poc després Pérez va rematar l’operació, relegant el monegasc a la lluita per la tercera plaça.

El xou d’Alonso

Fernando Alonso, que va arrencar sisè, va començar ben aviat el seu xou a la ràdio, alertat per Aston Martin de la degradació del Mercedes que li precedia, el de Lewis Hamilton: «Ja l’agafarem», va deixar anar. No hi va haver temps, el britànic es va quedar literalmen­t sense pneumàtics i va haver de parar prematuram­ent a la novena volta. Dos més tard, Red Bull va cridar a box Verstappen i Pérez va heretar el liderat de la carrera just quan un accident de De Vries (Alpha Tauri) va donar pas a un safety car que resultaria providenci­al per a Checo i tots els que encara no havien fet el seu pit stop.

En la represa, Pérez va imprimir un ritme fortíssim i Verstappen va avançar Leclerc per recuperar la segona posició. Paral·lelament,

Alonso feia un recital al volant, arriscant al màxim, amb gomes fredes, per llançar un atac fulminant a Sainz i situar-se quart, amb l’esperança del podi en el seu horitzó.

Fernando fins i tot es va permetre donar consells sobre la marxa a Stroll per equilibrar el seu monoplaça. Increïble. Tot i això, el canadenc va cometre un error que li va costar la posició amb Hamilton i va tornar l’heptacampi­ó a la batalla. El trio de cap semblava ja inabastabl­e, amb Pérez defensant-se amb gran solvència de Verstappen i Leclerc en terra de ningú. Alonso no va llançar la tovallola, intentant un canvi de ritme per acostar-se al pilot de Ferrari.

Ferrari, de tornada

Max començava a veure complicat robar-li el triomf al seu company. Els dos Red Bull es van embrancar en un intens duel. Checo va rematar un cap de setmana magnífic, anotant-se la seva segona victòria del curs. Verstappen, impotent, ni tan sols va poder aconseguir el punt extra de la tornada ràpida, que va ser per a George Russell (143.370). Pérez ja no es conforma amb el rol de gregari i a Red Bull se li presenta un beneït problema per gestionar els egos al seu garatge.

A Alonso li va faltar molt poc per batre Leclerc. Fernando segueix tercer al Mundial per davant de Stroll. «Estic molt content. Hem lluitat pel podi, ens hem quedem molt a prop i això és encoratjad­or. En un mal cap de setmana d’Aston Martin lluitem pel podi contra el millor cap de setmana de Ferrari», va valorar.

«Content amb la quarta plaça malgrat els problemes. Vam acabar a un segon del podi» FERNANDO ALONSO

PILOT D’ASTON MARTIN

«Admeto que em va faltar confiança per frenar i el ritme no era bo»

CARLOS SAINZ

PILOT DE FERRARI

 ?? Natalia Kolesnikov­a /AFP ?? Checo Pérez celebra al podi la seva victòria amb Leclerc, pilot de Ferrari, al seu costat.
Natalia Kolesnikov­a /AFP Checo Pérez celebra al podi la seva victòria amb Leclerc, pilot de Ferrari, al seu costat.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain