El Periódico - Català

El Barça no fa cap concessió i sotmet el Betis a la seva pista

- LUIS MENDIOLA

Es podia esperar certa relaxació del Barça a Sevilla, a cavall de l’eliminatòr­ia de quarts de l’Eurolliga contra el Zalgiris, que reprendrà aquest dimecres a Kaunas. Però res més lluny de la realitat. L’equip blaugrana no va fer concession­s al Betis. Es va aplicar amb intensitat i concentrac­ió, enganxat a la dinàmica tan positiva que ha construït les últimes setmanes, i es va imposar amb claredat (77-85) per blindar el liderat al capdavant de l’ACB amb 12 punts de Satoransky i 12 d’Abrines.

Jasikevici­us va establir les bases apostant pel quintet titular, per no deixar dubtes sobre les intencions de l’equip i el primer parcial va ser definitiu per al desenllaç: 10-28, un marge que el Barça va saber rendibilit­zar fins al descans (28-47). L’equip de Luis Casimiro es va aplicar amb molta energia, no va abaixar mai els braços, i això li va permetre rebaixar el marge fins als set punts (60-67), amb un paper protagonis­ta dels dos interiors, l’exblaugran­a Gerun (16 punts, 7 rebots) i Tyson Pérez (16 punts, 11 rebots). Però el Barça va tornar a trepitjar l’accelerado­r, se’n va anar fins als 15 punts i es va donar un final de partit tranquil.

La Penya i el Girona cauen

El Joventut va perdre al camp de l’Unicaja (78-69) i es complica l’opció de tenir avantatge de camp en els play-off. Tomic, autor de 26 punts, va fer rutllar l’equip però es va trobar molt sol, a banda d’alguns minuts de Guy (14). Kendrick Perry, amb 17 punts, va ser el millor del conjunt malagueny, que va igualar els nou punts de l’average que la Penya va aconseguir a l’Olímpic.

El Girona Bàsquet, per la seva banda, va perdre en la visita al Gran Canària (78-73) després de dominar durant 35 minuts sense Marc Gasol per una lesió. Colom, amb 18 punts, va ser el millor a l’equip d’Aíto, i Slaughter (17), el més destacat en el de Jaka Lakovic. ■

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain