El Periódico - Català

En el regne dels Bridgerton

Els orígens de la monarca mestissa centren ‘La reina Carlota’, ‘spin-off’ que s’estrena avui a Netflix. Parlem, entre d’altres, amb India Amarteifio i Golda Rosheuvel, les dues actrius que donen vida al personatge.

- JUAN MANUEL FREIRE

Hi ha motius per celebrar l’existència de Los Bridgerton. I no parlem només, tot i que també, de la brillantor dels seus vestits, perruques i joies, ni de la generalmen­t ben trobada química entre els seus amants principals. Sobretot, es tracta de la seva aposta per un Londres de la regència idealitzat on la gent de color participa en l’alta societat i pot tenir títol nobiliari: tornada a un passat que voldríem assegurar com a futur.

Amb l’esperat primer spin-off d’aquest fenomen global, La reina Carlota. Una historia de Los Bridgerton (Netflix, des d’avui), la megaproduc­tora Shonda Rhimes (aquí també acreditada com a creadora i showrunner) vol aprofundir en aquest esperit progressis­ta. La preqüela de sis episodis se centra en els orígens de Carlota (Golda Rosheuvel), aquesta monarca mestissa coneguda per, entre altres coses, controlar amb mà fèrria el mercat matrimonia­l. Hi veurem com és elegida per casar-se amb el rei d’Anglaterra, com troba el seu lloc en un món on és diferent de tots (com una antiga Meghan Markle) i, obrint una mica el marc, de quina manera canvia l’alta societat amb la seva aparició.

Afrontar temes difícils

La pregunta central podria resumir-se així: ¿què passa quan arriba a la cort anglesa una dona de sang africana (exactament el que, segons alguns acadèmics, hauria sigut l’autèntica Carlota)? «Shonda no escombra els temes delicats sota l’alfombra», explica a aquest diari per videotruca­da l’actriu India Amarteifio (Line of duty, Sex education), protagonis­ta del projecte. «Sempre aborda de cara les qüestions difícils. La raça és una d’aquestes qüestions, una amb la qual jo mateixa he tingut la meva pròpia experiènci­a mentre creixia a Londres. Segons la meva opinió, aquesta sèrie serà important per a molta gent per això, per la claredat amb què aborda temes delicats», afegeix.

Per a Golda Rosheuvel, la Carlota del present (del món Bridgerton), «parlar d’assumptes difícils a través de la ficció ajuda a rebaixar la tensió de la conversa». «M’agrada aquesta idea de parlar de la història i, alhora, revisar-la per explorar la nostra realitat», afegeix. Pel que sembla, tampoc han tingut gaire temps per agrair aquesta perspectiv­a a Rhimes. «Només l’hem vist un parell de vegades», diu Amarteifio. «És bastant introverti­da. Treballa molt pel seu compte als Estats Units [la nova sèrie es va rodar a Londres i Bath]. Això sí, quan l’hem pogut veure, ha sigut molt amable i ha contestat a totes les nostres preguntes».

Se suposa que Rosheuvel i Amarteifio havien de conversar i col·laborar en la creació d’un retrat coherent de Carlota: fer rimar les seves respective­s versions. Segons explica la primera, aquesta xerrada va durar ben poc. «L’únic consell que li vaig donar a India va ser que es fes seu el personatge. Carlota és una persona amb molta autoconfia­nça, que no sent vergonya davant res i està còmoda a la seva pròpia pell. Quan em va tocar donar-li forma, vaig mirar de partir de la meva pròpia seguretat en mi mateixa. Vaig animar India a fer el mateix», detalla.

Influència sorprenent

Al costat d’Amarteifio trobem una altra revelació carismàtic­a: Corey Mylchreest com un rei Jordi que, per a sorpresa de Carlota, resulta no ser un trol ni una bèstia, sinó un altre galant irresistib­le de Los Bridgerton. Una mica volàtil, tot sigui dit. Quan pregunto a Mylchreest sobre la possible influència del Pere III de Nicholas Hoult a The Great, la seva resposta resulta sorprenent: «Qui em va influir realment va ser el Kendall de Jeremy Strong a Succession. De fet, recordo haver enganxat una foto de la sèrie al meu llibre de personatge. Jordi també va patir la pressió del seu pare i es va sentir un ninot en mans d’un home poderós», argumenta.

La mirada retrospect­iva de La reina Carlota s’estén també a personatge­s tan estimats com Lady Danbury (Adjoa Andoh), aquí simplement Agatha (Arsema Thomas), una jove atrapada en un matrimoni amb un home dècades més gran que ella, i la futura matriarca dels Bridgerton (Ruth Gemmell), que veurem com a Violet Ledger (Connie Jenkins-Greig), noble de gran cor. «Podem aprendre com es van conèixer Carlota,

«Rhimes no escombra el delicat sota l’alfombra», diu Amarteifio sobre la productora «M’agradalaid­eade revisar la història per explorar la nostra realitat», explica Rosheuvel

 ?? Netflix ?? India Amarteifio, que dona vida a la protagonis­ta de jove, a ‘La reina Carlota. Una historia de Los Bridgerton’.
Netflix India Amarteifio, que dona vida a la protagonis­ta de jove, a ‘La reina Carlota. Una historia de Los Bridgerton’.
 ?? ?? Golda Rosheuvel, la Carlota de ‘Los Bridgerton’, en un fotograma de la preqüela que s’estrena avui.
Golda Rosheuvel, la Carlota de ‘Los Bridgerton’, en un fotograma de la preqüela que s’estrena avui.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain