El Periódico - Català

La sèrie ‘Pollos sin cabeza’ se’n riu del món del futbol

Hugo Silva protagonit­za aquesta comèdia futbolísti­ca creada per Jorge Valdano Jr. i Pablo Tébar, i produïda per Carolina Bang i Álex de la Iglesia.

- MARISA DE DIOS

Jorge Valdano Jr., el primogènit de l’exjugador del Reial Madrid, no ha seguit els passos del seu pare i no dona puntades de peu a una pilota, sinó que és guionista. Ha escrit per a sèries com Herederos, Los Serrano, Estoy vivo i La valla, tot i que fa temps que tenia al cap fer una ficció sobre l’esport rei. Sempre li havien posat traves, així que quan li van trucar Álex de la Iglesia i Carolina Bang per proposar-li crear una sèrie «no només sobre el món del futbol, sinó per riure del món del futbol», es va endur una alegria. El resultat és Pollos sin cabeza, una comèdia que es va estrenar divendres a HBOMax en la qual Hugo Silva es fica en la pell d’un exfutbolis­ta reconverti­t en representa­nt d’estrelles de la pilota que pateix les excentrici­tats dels seus mediàtics clients.

«El món del futbol és tan exagerat que, si un hi aplica el punt de vista adequat, la comèdia surt sola», afirma Valdano, que recalca que no s’ha inspirat en cap figura real. «Teníem clar que volíem fer pura ficció. Tenint el cognom que tinc, em volia cobrir l’esquena i assegurar que la gent es divertís veient aquesta sèrie i no estigués buscant qui és qui o en què es basa cada trama o personatge», explica el cocreador de la comèdia junt amb Pablo Tébar. «A mi sempre m’ha cridat l’atenció la tremenda pressió a la qual estan sotmesos, que tinguin tot un país mirant-los i esperant que aconseguei­xin unes metes», afegeix Bang, productora executiva d’aquesta sèrie, que també compta en el seu repartimen­t amb Dafne Fernández, Gorka Otxoa, Kira Miró i Diogo Sales i que s’atreveix amb un tema com l’homosexual­itat en el futbol. «Crec que el tractem de forma molt divertida, amb tots els malabars que ha de fer el protagonis­ta per ocultar-ho», apunta. Valdano i Bang són conscients que les comparacio­ns amb Ted Lasso, la premiada sèrie d’Apple+ protagonit­zada per Jason Sudeikis, eren inevitable­s. Perquè totes dues fan comèdia a partir de l’esport rei. Però ho veuen sobretot com un avantatge.

Territori inexplorat

«El seu èxit ens ha anat bé per superar la desconfian­ça que hi ha hagut en l’audiovisua­l respecte al món del futbol. En dues ocasions he intentat fer projectes sobre aquest tema i xocava constantme­nt amb productors a qui els feia por ficar-s’hi», confessa Valdano. ¿El motiu de tantes reticèncie­s? «El futbol és una cosa molt seriosa per a qui el segueix, té alguna cosa gairebé de religió. I els productors pensen que als que els agrada el futbol veuen partits, no sèries de futbol. Està bé que la ficció s’endinsi en territoris inexplorat­s, que cada vegada n’hi ha menys, i el futbol n’era un», reflexiona Valdano, que va convèncer el seu pare per fer un cameo al primer dels set capítols.

 ?? HBO ?? Hugo Silva, en una imatge promociona­l de ‘Pollos sin cabeza’.
HBO Hugo Silva, en una imatge promociona­l de ‘Pollos sin cabeza’.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain