El Periódico - Català

Cartellera | Novetats

-

●A

Alguien que cuide de mí > De Daniela Fejerman i Elvira Lindo. Amb Aura Garrido i Emma Suárez. 12 Anys. Espanya. 2023. Drama. 97 min. uNora, una jove actriu amb un futur prometedor, fa equilibris entre els dos pilars de la seva vida: la seva àvia Lilith, i la seva mare Cecília. Verdi Park.

●B

Babylon > De Damien Chazelle. Amb Brad Pitt i Margot Robbie. 16 Anys. Estats Units. 2022. Drama. 188 min. uA Los Angeles dels anys 20, l’ambició i els excessos sense límit coincideix­en amb l’ascensió i la caiguda de diversos personatge­s. Balmes (VOSE).

Beau tiene miedo > De Ari Aster. Amb Joaquin Phoenix i Amy Ryan. 16 Anys. Canadà, Finlàndia, Estats Units. 2023. Suspens. 178 min. uBeau és un home que haurà de fer front a les seves pors i paranoies per tal d’arribar a casa de la seva mare, molt controlado­ra. Aribau (VOSE), Balmes (VOSE), Bosque (Cast. i VOSE), SOM Multiespai, Gran Sarrià (VOSE), Phenomena (VOSE), Verdi (VOSE), Yelmo Icaria (VOSE).

●C

Cenizas en el cielo > De Miquel Romans. Amb Nausicaa Bonnín i Rachel Lascar. Apta. Espanya. 2022. Drama històric. 102 min. uRetorn a casa d’una jova Neus Català després de ser empresonad­a per l’exèrcit alemany i fer treballs forçats. Boliche (CAT), Bosque, Cinemes Girona (CAT), Diagonal Mar, SOM Multiespai (Cast. i CAT), Verdi (CAT), Verdi Park (CAT), Yelmo Icaria (VOSE).

Champagne! > De Nicolas Vanier. Amb Stéfi Celma i Elsa Zylberstei­n. 12 Anys. França. 2022. Comèdia. 100 min. uTres parelles d’amics es reuneixen en una casa d’estiu a la regió de Champagne per celebrar el comiat de solter de Patrick, l’única que que no està casat. Verdi (VOSE).

Close > De Lukas Dhont. Amb Eden Dambrine i Gustav De Waele. 12 Anys. Bèlgica, França, Països Baixos. 2022. Drama. 105 min. uLéo i Rémi comparteix­en una intensa amistat d’estiu, amb tota la puresa i l’alegria pròpies dels seus 13 anys. Cinema Maldà (VOSE).

Conspiraci­ón en El Cairo > De Tarik Saleh. Amb Tawfeek Barhom i Fares Fares. 16 Anys. Suècia, França, Finlàndia. 2022. Suspens. 120 min. uEl primer dia de classe després de les vacances, el Gran Imam mor davant dels seus estudiants a Al Azhar. Balmes (VOSE), Bosque, Gran Sarrià (Cast. i VOSE), Verdi Park (VOSE), Yelmo Icaria (VOSE).

Cuestión de ritmo > De Mark Lo. Apta. Regne Unit. 2021. Documental. 81 min. uPodeu tenir ritme sense música, però no podeu tenir música sense ritme. Un documental centrat en les millors bateries de la història del rock. Verdi (VOSE).

●D

De Caperucita a loba > De Chus Gutiérrez. Amb Marta González de Vega i José Mota. 12 Anys. Espanya, Perú. 2022. Comèdia. 93 min. uMarta aconseguei­x passar de Caputxeta a lloba quan decideix utilitzar cada situació patètica per aprendre a riure de si mateixa.. Verdi.

Alguien que cuide de mí. De Daniela Fejerman i Elvira Lindo. Amb Aura Garrido. ★★

Beau tiene miedo. D’Ari Aster. Amb Joaquin Phoenix. ★★★

Cenizas en el cielo. De Miquel Romans. Amb Nausicaa Bonnín. ★★

Cuestión de ritmo. De Mark Lo. ★★★

Fatum. De Juan Galiñanes. Amb Luis Tosar. ★★

Harka. De Lotfy Nathan. Amb Adam Bessa. ★★★

La impacienci­a del corazón. De Bille August. Amb Esben Smed. ★★★

Los buenos modales. De Marta Díaz de Lope. Amb Elena Irureta. ★★★

Mavka: Guardiana del bosque. D’Oleg Malamuzh i Oleksandra Ruban. ★★★★

Plan 75. De Chie Hayakawa. Amb Chieko Baisho. ★★★ Sisu. De Jalmari Helander. Amb Jorma Tommila. ★★★

Unwelcome. De Jon Wright. Amb Hannah John-Kamen. ★★

Dungeons & Dragons: Honor entre ladrones > De John Francis Daley i Jonathan M. Goldstein. Amb Chris Pine i Michelle Rodriguez. 12 Anys. Estats Units, Canadà. 2023. Aventura. 134 min. uUn lladre encantador i una increïble banda d’aventurers realitzen un robatori èpic per recuperar una relíquia perduda. Arenas, Balmes (VOSE), Glòries, Yelmo Icaria (VOSE).

Fatum > De Juan Galiñanes. Amb Luis Tosar i Álex García. 12 Anys. Espanya, França. 2022. Thriller. 91 min. uSergio té problemes greus amb el joc. Després de jurar a la seva dona que no tornaria a caure, rep un rumor. Arenas, Aribau, Bosque, Diagonal, Diagonal Mar, La Maquinista, SOM Multiespai, Glòries, Yelmo Comedia, Yelmo Icaria.

Guardianes de la galaxia: Volumen 3 > De James Gunn. Amb Chris Pratt i Zoe Saldana. 12 Anys. Estats Units. 2022. Ciència ficció. 150 min.

Després de comprar Sapiencial al Col·leccionist­a, els Guardians intenten reparar els danys terribles causats per Thanos. Arenas (Cast. i VOSE), Aribau (VOSE), Balmes (VOSE), Bosque (Cast. i VOSE), Diagonal, Diagonal Mar (Cast. i VOSE), La Maquinista (Cast. i VOSE), SOM Multiespai (Cast. i VOSE), Glòries (Cast. i VOSE), Gran Sarrià (Cast. i VOSE), Phenomena (VOSE), Verdi (VOSE), Yelmo Comedia (Cast. i VOSE), Yelmo Icaria (VOSE).

uTota la cartellera de cinema a cartelera.elperiódic­o.com

Harka > De Lotfy Nathan. Amb Adam Bessa i Najib Allagui. 12 Anys. França, Tunis, Luxemburg, Bèlgica. 2022. Drama. 87 min. uAli, un jove tunisià que somia amb una vida millor, porta una vida solitària venent gasolina de contraband al mercat negre. Boliche (VOSE).

La ballena (The Whale) > De Darren Aronofsky. Amb Brendan Fraser i Sadie Sink. 16 Anys. Estats Units. 2022. Drama. 117 min.

Un professor d’anglès solitari víctima d’obesitat severa intenta tornar a connectar amb la seva filla adolescent. Arenas, Aribau (VOSE), Balmes (VOSE), Glòries.

uLa belleza y el dolor > De Laura Poitras. 16 Anys. Estats Units. 2022. Documental. 113 min. uTreball que segueix la vida de l’artista Nan Goldin i la caiguda de la família Sackler. Zumzeig Cinema (VOSE).

La casa de empeños > De Lukasz Kowalski. 7 Anys. Polònia. 2022. Documental. 81 min. uJola i Wiesiek són una parella excèntrica de negocis de Bytom, Polònia. Probableme­nt posseeixen la casa d’empenyoram­ents més gran d’Europa. Cinemes Girona (VOSC).

La impacienci­a del corazón > De Bille August. Amb Esben Smed i Clara Rosager. 7 Anys. Dinamarca. 2022. Drama romàntic. 116 min. uAmb la imminent Primera Guerra Mundial com a teló de fons, Anton, un oficial obedient, s’enfronta a la seva amistat amb la jove Edith. Boliche (VOSE), Cinemes Girona (Cast. i VOSE), Gran Sarrià, Verdi Park (VOSE).

La mujer de Tchaikovsk­y > De Kirill Serebrenni­kov. Amb Filipp Avdeev i Alyona Mikhailova. 16 Anys. Rússia, França. 2022. Biopic. 143 min. uHistòria del matrimoni de Pyotr Thaikovsky i la seva dona Antonina, una de les persones clau de la biografia del músic. Gran Sarrià, Yelmo Icaria (VOSE).

Libres > De Santos Blanco. 7 Anys. Espanya. 2023. Documental. 108 min. uEl documental és un viatge a l’interior de persones que romanen tancats per al món: els monestirs. Gran Sarrià, Verdi, Verdi Park.

Licorice pizza > De Paul Thomas Anderson. Amb Sean Penn i Tom Waits. 12 Anys. Estats Units. 2021. Comèdia. 133 min. uVall de San Fernando, 1973. L’Alana Kane i el Gary Valentine són amics des de la infància. Filmoteca de Catalunya (VOSE).

Los buenos modales > De Marta Díaz de Lope. Amb Elena Irureta i Gloria Muñoz. Apta. Espanya. 2022. Comèdia dramàtica. 91 min. uManuela i Rosario són dues germanes que, després d’anys sense parlar entre elles a causa d’un secret familiar, es reuneixen inesperada­ment. Arenas, Aribau, Bosque, Diagonal, Diagonal Mar, La Maquinista, SOM Multiespai, Gran Sarrià, Yelmo Comedia, Yelmo Icaria.

Los tres mosquetero­s: D’Artagnan > De Martin Bourboulon. Amb François Civil i Vincent Cassel. 12 Anys. França, Alemanya, Espanya. 2022. Aventura. 121 min. uD’Artagnan, un jove intrèpid, se’l considera mort després depretendr­e salvar una jove de ser segrestada. Arenas, Balmes (VOSE), Diagonal, Glòries, Gran Sarrià (Cast. i VOSE), Yelmo Icaria (VOSE).

Marca de vida > De Kevin Peeples. Amb Raphael Ruggero i Kirk Cameron. 16 Anys. Estats Units. 2022. Drama. 104 min. uDavid és un noi de 18 anys que viu feliç amb la família que el va adoptar quan era un nadó. Gran Sarrià.

Mari(dos) > De Lucía Alemany. Amb Ernesto Alterio i Paco León. 12 Anys. Espanya. 2022. Comèdia. 102 min. uEl Toni i l’Emilio reben la mateixa tràgica trucada: les seves dones estan en coma després d’un allau en una estació d’esquí. Arenas, Glòries.

Mavka: Guardiana del bosque > De Oleg Malamuzh i Oleksandra Ruban. Apta. Ucraïna. 2022. Animació. 90 min. uMés enllà de les altes Muntanyes Negres, s’estén un regne poblat per criatures fantàstiqu­es. Arenas, Diagonal, Diagonal Mar, La Maquinista, SOM Multiespai (Cast. i CAT), Glòries.

Momias > De Juan Jesús García Galocha. Apta. Espanya. 2021. Animació. 88 min. uA Egipte, a les entranyes de la terra, hi ha una ciutat de mòmies amb 3.000 anys d’’edat. La Maquinista, SOM Multiespai.

Novembre > De Cédric Jimenez. Amb Jean Dujardin i Anaïs Demoustier. 12 Anys. França. 2022. Drama. 106 min. u13 de novembre de 2015, París. El servei anti-terrorisme francès lluita de valent per trobar les claus i els responsabl­es d’un terrible atemptat. Arenas.

●

Plan 75 > De Chie Hayakawa. Amb Chieko Baisho i Hayato Isomura. 12 Anys. Japó, França, Filipines, Qatar. 2022. Drama. 105 min. uAl Japó, en un futur proper, l’envellimen­t de la població s’accelera. Balmes (VOSE), Boliche (VOSE), Cinemes Girona (CAT i VOSE), Yelmo Icaria (VOSE).

Posesión infernal: El despertar > De Lee Cronin. Amb Lily Sullivan i Alyssa Sutherland. 18 Anys. Estats Units. 2022. Terror. 97 min. uBeth visita la seva germana gran, Ella, que cria tres fills en un petit apartament de Los Angeles. Arenas, Balmes (VOSE), Bosque, Diagonal, Diagonal Mar (Cast. i VOSE), La Maquinista, SOM Multiespai (Cast. i VOSE), Glòries, Yelmo Comedia (Cast. i VOSE), Yelmo Icaria (VOSE).

Primavera tardía > De Yasujirô Ozu. Amb Chishû Ryû i Setsuko Hara. Apta. Japó. 1949. Drama. 108 min. uLa Noriko viu amb el seu pare vidu i té cura d’ell, però ja comença a ser gran per seguir soltera. El pare desitjaria casar-la, encara que això representi la seva definitiva solitud. Verdi (VOSE), Verdi Park (VOSE).

●R

Renfield > De Chris McKay. Amb Nicholas Hoult i Nicolas Cage. 16 Anys. Estats Units. 2023. Comèdia. 93 min. uRenfield és l’assistent torturat de Dràcula, el vampir més narcisista de la història. Balmes (VOSE), Verdi (VOSE).

●T

The Quiet Girl > De Colm Bairead. Amb Carrie Crowley i Andrew Bennett. 7 Anys. Irlanda. 2022. Drama. 95 min. uA la Irlanda rural de 1981, Cáit, una noia de nou anys, viu callada a la seva gran i hostil família. Balmes (VOSE), Cinema Maldà (VOSE).

Todo a la vez en todas partes > De Dan Kwan i Daniel Scheinert. Amb Michelle Yeoh i Jamie Lee Curtis. 12 Anys. Estats Units. 2022. Ciència ficció. 132 min. uEvelyn, una immigrant xinesa als Estats Units, es veu embolcalla­da en una aventura salvatge en la qual només ella pot salvar el món. Yelmo Comedia (VOSE).

●U

Una bonita mañana > De Mia HansenLove. Amb Léa Seydoux i Melvil Poupaud. 12 Anys. França. 2022. Drama. 112 min. uSandra, una jove mare soltera que cria la seva filla, visita amb regularita­t el seu pare, que pateix una malaltia. Verdi (VOSE).

Un paseo con Madeleine > De Christian Carion. Amb Line Renaud i Dany Boon. 12 Anys. França, Bèlgica. 2022. Drama. 91 min. uMadeleine, de 92 anys, demana un taxi per ral que la porti a la residència on es quedarà a vuire-hi. Verdi (VOSE), Verdi Park (VOSE).

Unwelcome > De Jon Wright. Amb Hannah John-Kamen i Douglas Booth. 18 Anys. Regne Unit. 2022. Terror. 105 min. uMaya i Jamie són una parella de Londres que espera el seu primer fill, ihereten una casa a la Irlanda rural. Diagonal, Diagonal Mar, La Maquinista, SOM Multiespai.

●V

¡Vaya vacaciones! > De Víctor García. Amb Toni Acosta i Ernesto Sevilla. 7 Anys. Espanya. 2023. Comèdia. 90 min. uManuela i José estimen molt els seus fills i, sobretot, idolatren els seus nets. Arenas, Diagonal, Diagonal Mar, La Maquinista, SOM Multiespai, Glòries, Yelmo Icaria. 20.000 especies de abejas > De Estibaliz Urresola. Amb Sofía Otero i Patricia López Arnaiz. 7 Anys. Espanya. 2022. Drama. 129 min. uCocó, de 8 anys, no s’ajusta a les expectativ­es de la resta i no entén perquè. Tothom que els envolta insisteix en dir-li Aitor. Aribau, Balmes, Boliche (VOSE), Bosque, Gran Sarrià, Verdi Park (VOSE), Yelmo Icaria (VOSE).

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain