El Periódico - Català

La facturació per Sant Jordi, de 24 milions, va créixer el 7%

- A. A.

La facturació total del passat Sant Jordi va arribar a la xifra de 24 milions d’euros (l’acumulat de tota la setmana), cosa que va representa­r el 7% més que la diada del 2022, segons les dades de la Cambra del Llibre, que va celebrar ahir unes dades de rècord que també parlaven d’1,87 milions d’exemplars venuts. El Gremi de Llibreters va confirmar que es van superar les previsions d’una jornada històrica. Es van vendre més de 60.000 títols diferents, cosa que va suposar un creixement del 17% en un any.

Del total de llibres venuts, el 52,2% va ser en català, i el 47,8%, en castellà. Quant a gèneres, del venut en català, la literatura infantil i juvenil va representa­r el 41,1%; la ficció, el 30,5%; la noficció, el 22,7%, i el còmic, el 5,7%. En castellà, la ficció va ser el 35,1%; la no-ficció, el 31,9%; la literatura infantil, el 17,8%, i el còmic, el 15,2%.

La llista de més venuts

La Cambra, que agrupa llibreters, editors i distribuïd­ors, també va anunciar la llista definitiva dels títols més venuts per Sant Jordi, que rectifica en alguns casos la provisiona­l feta pública la mateixa tarda de diumenge. En ficció en català va liderar el rànquing 32 de març, de Xavier Bosch, seguit de Les nostres mares, de Gemma Ruiz Palà, El retrat de matrimoni, de Maggie O’Farrell, Pregària a Prosèrpina, d’Albert Sánchez Piñol, i París érem nosaltres, d’Andreu Claret. En ficció en castellà, va liderar la llista El ángel de la ciudad, d’Eva García Sáenz de Urturi, seguit d’El cuco de cristal, de Javier Castillo; Esperando al diluvio, de Dolores Redondo; Cómo (ni) escribí nuestra historia, d’Elísabet Benavent, i Hijos de la fábula, de Fernando Aramburu.

En no-ficció en català, el més venut va ser Crims: pecats capitals, de Carles Porta. Després, Gran enciclopèd­ia del Barça, de La Sotana, i De la sabana a Mart, de Xavier Sala i Martín. En no-ficció en castellà, el podi el van formar El chico de las musarañas, d’Ana Obrebón i Aless Lequio; Hábitos atómicos, de James Clear, i Cómo hacer que te pasen cosas buenas, de Marian Rojas Estapé. ■

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain