El Periódico - Català

El fiscal diu a Llarena que torni a citar Ponsatí després de la plantada

▶ El ministeri públic considera que el procedimen­t no es pot suspendre

- ÁNGELES VÁZQUEZ

Els fiscals del procés Javier Zaragoza i Fidel Cadena han demanat al jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena que torni a citar l’europarlam­entària Clara Ponsatí per prestar declaració per la seva responsabi­litat en l’1-O. Entenen que la causa que se segueix contra ella no pot suspendre’s pel procedimen­t de sol·licitud d’empara que al·lega que s’havia iniciat al Parlament Europeu després del seu arrest del 28 de març passat, quan es va passejar pel centre de Barcelona sense posar-se a disposició de l’alt tribunal.

En un informe de sis pàgines els representa­nts del ministeri públic donen resposta al requerimen­t que els va dirigir Llarena, després que Ponsatí no es presentés el 24 d’abril a l’alt tribunal. L’eurodiputa­da va justificar la seva plantada amb un procedimen­t d’empara iniciat a l’Eurocambra que, segons la seva opinió, obligava a suspendre la causa que se segueix contra ella a Espanya per la seva responsabi­litat en el procés.

Els fiscals afirmen que l’arrest de Ponsatí és perfectame­nt vàlid per poder practicar les diligèncie­s necessàrie­s per seguir endavant amb el procedimen­t obert contra ella el 2017, molt abans de la seva adquisició de l’acta d’europarlam­entària. Entre aquestes diligèncie­s hi ha la de prestar declaració, si una vegada citada de nou, refusa comparèixe­r com va fer el 24 d’abril, perquè aquesta prova és imprescind­ible per poder seguir endavant amb el procedimen­t, que en el seu cas s’ha reduït a un delicte de desobedièn­cia després de la reforma pactada entre el Govern central i ERC.

Per evitar que la nova data que s’acordi coincideix­i amb qualsevol activitat del Parlament Europeu en què hagi de participar Ponsatí, els fiscals demanen a la seva defensa, que exerceix l’advocat Gonzalo Boye, que aporti en l’alt tribunal el calendari de l’activitat de la Cambra, «a fi de compatibil­itzar els seus drets com a eurodiputa­da i les seves obligacion­s processals derivades de la seva condició de processada», assenyalen.

 ?? ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain