El Periódico - Català

Boss, t’estimem

- Jordi Acero

Si el concert de divendres a l’Estadi Olímpic va ser bo, el de diumenge va ser apoteòsic. Vaig veure Bruce per primera vegada al Camp Nou el 1988 i aquesta ha sigut la quarta vegada. Diumenge tenia aires de comiat. No sé si té al cap que potser aquesta sigui la seva última gira, però gran part del públic que diumenge era a l’Estadi va anar a acomiadar-lo. Jo anava als concerts quan no hi havia ningú més jove que nosaltres, quan pensàvem que érem eterns i no teníem por de la mort perquè feia quatre dies que caminàvem sols. I en aquest segon concert de Bruce a Barcelona és el que més gent gran recordo haver vist. Senyors molt grans amb barret, potser vells rockers, moventse amb els acords de la banda.

El de diumenge va començar amb un «Us estimem Catalunya», que és més que una declaració d’amor a la ciutat i al país que el fa sentir com a casa. Ens va sorprendre arrencant amb My love will not let you down per recordar-nos que el seu amor mai ens decebrà. Després ens va demanar que no ens rendíssim davant qualsevol situació que se’ns presenti a la vida. No surrender. I d’allà a l’infinit.

Una orquestra, no una banda

El Regne Unit es prepara des de fa mesos per a la coronació de Carles III que se celebrarà demà dissabte i per a la qual està tot estudiat al detall. Els britànics assisteixe­n aquests dies als preparatiu­s del que ja es considera un dels grans esdevenime­nts històrics del segle XXI. Un moment de canvi que EL PERIÓDICO ha explicat des de múltiples enfocament­s, des de la percepció del carrer fins a la veu dels analistes polítics, des dels conflictes interns dels Windsor fins a les tensions territoria­ls dins de la Commonweal­th. Aquest desplegame­nt informatiu s’intensific­arà el cap de setmana: la web del diari oferirà un seguiment al minut de tota la informació relativa a la cerimònia, que també es podrà seguir per streaming dissabte. Laura Puig, cap d’Internacio­nal i enviada especial a Londres, s’encarregar­à d’elaborar la crònica d’aquesta intensa jornada.

El Tema del Diumenge inclourà, a més, altres articles que ajuden a entendre el context de la coronació: un perfil del nou monarca, el debat sobre el cost de la cerimònia i les incòmodes figures dels prínceps Enric i Andreu.

Els lectors podran seguir el solemne acte demà dissabte en directe per ‘streaming’ a la web del diari

Turquia, a ‘Entendre-hi més’

Un altre plat fort informatiu del diumenge serà Turquia, que celebrarà eleccions presidenci­als i legislativ­es el 14 de maig després de 20 anys ininterrom­puts de Recep Tayyip Erdogan al poder , primer com a primer ministre i després com a president que aspira a perpetuar-se en el poder. A aquest país geoestratè­gicament

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain