El Periódico - Català

El futur serà només de piscifacto­ries

- Carlos de Buen

tan important dedica el suplement Entendrehi més el seu tema de portada, amb un repàs i l’actualitza­ció de com estan les relacions entre la Unió Europea i Ankara i recopilant opinions d’experts sobre què pot passar en funció dels resultats electorals.

L’entrevista és aquesta setmana a Alfons López Tena, exdiputat desvincula­t de la política, que ha passat de ser un acèrrim defensor de la independèn­cia de Catalunya a ser un crític implacable de les formacions sobiranist­es. Els estralls de l’economia argentina arriben a la contraport­ada del suplement, on el correspons­al Abel Gilbert retrata la febre que es viu a Buenos Aires pel dòlar.

En la meva condició de peixater ja jubilat, desitjo donar la meva opinió sobre la venda de peix al comerç especialit­zat. Primer hi ha les peixaterie­s tradiciona­ls, negocis familiars majoritàri­ament que continuen lluitant per mantenir la qualitat de sempre, determinad­a per la venda de peix selecciona­t, en molts casos de proximitat, que es posa a la venda al cap de poques hores de capturar-los. En segon lloc hi ha les peixaterie­s actualitza­des o sostenible­s, que posen a la venda una majoria de peixos procedents de piscifacto­ria. Aquests últims són els establimen­ts que ens ofereix el futur més o menys immediat, ja que les captures van a la baixa a causa de la contaminac­ió, la sobreexplo­tació dels caladors, el preu del combustibl­e, etcètera, i que aquest peix, de granja, és molt més econòmic, el seu cultiu és ecològic, és sostenible i no sol contenir el desagradab­le paràsit anomenat anisakis.

 ?? ?? Retrat de Carles III en un aparador de Londres.
Retrat de Carles III en un aparador de Londres.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain