El Periódico - Català

EL PREMI DE POESIA JOCS FLORALS DE BARCELONA 2023 S'HA CONCEDIT A JOAN TOMÀS MARTÍNEZ GRIMALT

-

Amb 50 activitats oficials i 47 més de paral·leles, Barcelona Poesia es proposa inundar la ciutat amb versos i actes que homenatgen la paraula, la lírica i els seus autors. El festival de poesia se celebrarà del 9 al 16 de maig incorporan­t nous espais on es portarà a terme el seu extens programa, que compta amb recitals, lectures dramatitza­des, set espectacle­s de producció pròpia, concerts, teatre, dansa i, per primera vegada, pòdcasts diaris que inclouran converses amb els autors i l'agenda del més destacat de la jornada.

Barcelona Poesia arrencarà dimarts 9 de maig amb el pregó, que anirà a càrrec del poeta valencià Josep Piera, acompanyat pel col·lectiu Poetry Slam (Palau de la Virreina, 18.30 h). Quan acabi la lectura, s'iniciarà una cercavila fins a la sala Paral·lel 62, on el catautor Roger Mas oferirà un concert únic en el qual repassarà temes de totes les èpoques i presentarà una nova composició de 30 minuts:

Entre els més de 180 autors convidats, destaca la presència de poetes locals com Josep Piera, Aurora Luque, Blanca Llum Vidal, Carles Camps Mundó, Edgardo Dobry, Maria Josep Escribà o Míriam Reyes; i d'autors de diverses parts del món, com Danez Smith, Ana Martins Marques, André Tecedeiro, Gaia Ginevra Giorgi, José Eugenio Sánchez, Rafeef Ziadah, Jan Wagner, Sanja Bakovic, Dorian Wood, Imad Abú Saleh o Nina Dragicevic.

L'homenatge als grans autors del passat no pot faltar i en aquesta ocasió Joan Brossa tindrà una presència doble al festival: una

pel Born, a càrrec d'Els

Pirates Teatre, i un recital de Jaume C. Pons Alorda, Vicenç Altaió i Margalida Pons que acabarà en un vermut artístic. L'artista Neus Dalmau rendeix homenatge a Jacint Verdaguer amb un acte a cavall del recital, la màster class i el xou dadaista. A més a més, diverses generacion­s de poetes actuals recitaran els poemaris d'Anna Dodas.

I el dimecres 10 se celebrarà l'acte d'entrega del Premi de Poesia Jocs Florals de Barcelona, que aquest any s'ha concedit a Joan Tomàs Martínez Grimalt (Saló de Cent del Ajuntament, 17.00 h). Com a clausura, el 16 de maig se celebrarà el 38è Festival Internacio­nal de Poesia de Barcelona (Palau de la Música, 20.00 h), que promou la diversitat i comptarà amb la presència de set poetes: Ana Martins Marques, Olga Novo, José Eugenio Sánchez, Danez Smith, Blanca Llum Vidal i Imad Abu Sàleh.

La reivindica­ció de l'asturià com a llengua oficial anirà de la mà del concert recital de Nacho Vegas i el recital dels poetes Xaime Martínez i Maria García Díaz (dilluns 15, Jardins Casa Misericòrd­ia, a partir de les 19.00 h).

Tota la informació es pot consultar a la pàgina web www.barcelona.cat/barcelonap­oesia.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain