El Periódico - Català

LES NOVES FESTES `SWINGER'

El grup `open-minded' Amiguetes és el primer a celebrar esdevenime­nts `swinger' multitudin­aris en bars d'hotel. «Han atret persones dels Estats Units a Dubai», assegura l'organitzad­or.

- ABEL COBOS

Diumenge a la nit. El rellotge toca les 12 quan un centenar de persones es reuneixen sota la cúpula de vidre de l’Skyfall (Gran Via de l’Hospitalet, 144). Van vestits de gala: camises, americanes, vestits, talons i un llarg etcètera amb el qual semblen sortits del Mobile World Congress, directes a l’afterparty.

La nit comença amb total normalitat: còctels, techno i el murmuri de les converses, que serveixen de fil musical. Però a mesura que els minuts passen i les copes van rodant, notes que hi ha persones amb menys roba. Una americana sobre el sofà, un escot desbotonat, fins i tot algun portalliga­cames a la vista. De cop, et fixes en una de les cantonades del bar, i una parella s’està fent petons amb una altra parella, tots quatre junts. ¿Ostentació romàntica poliamoros­a o un somni humit de Joan Carles I?

És una de les festes open-minded que celebra el grup Amiguetes, un club social privat que té com a objectiu «socialitza­r entre persones amb la mateixa filosofia», segons detalla el Bruno, creador del grup liberal. Per a aquells que no sàpiguen res de les comunitats swinger, per descomptat, en aquest esdevenime­nt hi ha sexe, però no tot orbita al seu voltant. «Som persones que compartim una mateixa filosofia i valors, més enllà d’aquestes pràctiques», explica la Mireia, parella del Bruno. «També vens a veure els teus amics, o a passar una estona amb persones afins», detalla.

L’esdevenime­nt a l’Skyfall, que acaba de celebrar la seva segona edició, és únic en la seva espècie: «Ha atret persones dels Estats Units a Dubai», assegura l’organitzad­or. ¿El toc distintiu? Se celebra en un hotel i no en un club swinger, el més habitual en aquest tipus de festes. Aquí, contràriam­ent al que passaria en un club amb cabines, sofàs, llits i gloryholes, el sexe està prohibit als espais comuns, amb la qual cosa l’aspecte social es potencia, i també facilita que els principian­ts se sentin més còmodes a l’hora d’introduir-se en aquest món. «Alguna vegada hem fet de professors, sí», riuen l’Hugo i la María, parella sòcia d’Amiguetes i veterans en les relacions liberals, que han ajudat més d’una parella swinger inexperta adoptant-los com a padawans per una nit.

Per a un nouvingut a la comunitat, l’estampa és curiosa. En un mateix espai conviuen grups d’amics xerrant, parelles embolicant-se com si fossin adolescent­s i grups de persones tirant-se la canya subtilment. «Hi ha moltes maneres de passar l’estona. I també hi ha molt prejudici. Creuen que fem una cosa porca i no és veritat, aquí vens a passar l’estona amb col·legues... i el que sorgeixi», riu la María.

«Més reciprocit­at»

En un racó, un solter s’acosta a parlar amb una parella, i aquesta li fa que no amb la mà i se n’allunya com si res. «Aquí és més respectuós, hi ha més reciprocit­at i consentime­nt, a les discoteque­s et sents més violentada», afegeix una assistent. Segons el Bruno, això es deu tant a la política de tolerància zero contra qualsevol tipus d’agressió com al caràcter selectiu del club: «Només s’hi accedeix per recomanaci­ó o després d’una entrevista privada, i si la persona no encaixa, se l’acompanya a anarse’n», acaba.

En tot just un parell d’anys han aconseguit superar els 200 membres, i s’han convertit en una de les comunitats swinger més rellevants de Barcelona i Espanya. «Hi ha moltes altres comunitats, amb els seus propis grups a WhatsApp i en altres xarxes», expliquen els organitzad­ors. Però també hi ha les parelles que prefereixe­n no afiliar-se a cap xarxa i anar directes als clubs. ¿Alguns hot spot liberals a la ciutat? Uhomo (Puig i Xoriguer, 10), Training Pedralbes (Dr. Joaquín Albarrán, 16) i Oops (Anglí, 69) t’assegurara­n una nit que només podràs explicar acompanyad­a de l’emoji del foc.

AQUEST CLUB PRIVAT HA SUPERAT ELS 200 MEMBRES EN TOT JUST UN PARELL D'ANYS

 ?? Àngel García ?? L’Hugo i la María, veterans en les relacions liberals, en l’esdevenime­nt d’Amiguetes a l’Skyfall, diumenge.
Àngel García L’Hugo i la María, veterans en les relacions liberals, en l’esdevenime­nt d’Amiguetes a l’Skyfall, diumenge.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain