El Periódico - Català

UN ITALIÀ DIFERENT

Doppietta no és una pizzeria ni una `trattoria', ni ho fia tot a la pasta. Tampoc és una `salumeria' tot i que serveix formatges i embotits, a més de plats calents del país transalpí per compartir

- FERRAN IMEDIO

Un restaurant italià no necessària­ment ha de ser un restaurant de pasta o una pizzeria. O una trattoria. ¿Per què no pot ser una salumeria on tastar bons formatges i bons embotits de totes les regions transalpin­es i on rematar la feina compartint platers saborosos d’aquell país i bevent els seus vins? Doncs és clar que pot ser, i ho demostra Doppietta, el germà petit de Benzina, separats per la paret mestra que comparteix­en aquests locals a Sant Antoni (passatge de Pere Calders, 4 i 6).

Una idea gastronòmi­ca tan senzilla com sòlida en un lloc molt càlid i agradable que juga amb propostes fredes i calentes. Entre les primeres, a més de les làcties i les càrnies ja citades, les conserves i adobats que preparen allà mateix, com les melmelades casolanes, els bolets xiitake en salsa de soja, les olives i les tàperes.

I entre les segones, destaquen les minicroque­tes de formatge grana padano amb maionesa de tòfona, l’albergínia a la parmesana amb stracciate­lla i, sí, també alguna elaboració amb pasta, i molt bona, com testifique­n els cavatelli amb ragoût blanc (sense tomàquet) de pollastre i pecorino. La rematada final ha de passar, sí o sí, pel tiramisú, dels millors de Barcelona i que agradarà fins i tot als que són poc amics dels dolços.

Els caps de setmana, Doppietta està triomfant amb el seu brunch all’italiana. De 13.30 a 15.30 hores hi ha bufet lliure de formaggi, xarcuteria, amanides i ous, i després et serveixen un plat calent a la taula (pasta, risotto, polpette al sugo rosso –són mandonguil­les–...); tot, per 25 euros, incloent-hi una beguda (cervesa, vermut o aperol spritz) i unes postres o cafè a escollir. Amb raó hi ha llista d’espera.

 ?? ?? L’animat i agradable espai de Doppietta.
L’animat i agradable espai de Doppietta.
 ?? ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain