El Periódico - Català

Els superheroi­s més inversembl­ants

‘Guardianes de la galaxia. Volumen 3’ ★★★★

- Quim Casas és crític de cine

Si no recordo malament (tampoc és qüestió de tornar a veure tots els films recents de Marvel cada vegada que se n’estrena un de nou), l’última aparició dels guardians de la galàxia va ser en la seqüència inicial de Thor: love and thunder, la quarta entrega de la sèrie del superheroi mitològic dins de la gran saga que és l’univers cinematogr­àfic Marvel, en la seva fase 4. Si no fos per Keiven Feige, ideòleg i productor de totes les pel·lícules, seria fàcil despistarn­os. Ell atorga certa coherència a totes les històries, derivacion­s, seqüeles i fases que conformen aquest polièdric univers cinètic i, en el cas dels films dedicats a la colla formada per Quill, Drax, Rocket, Gamora, Groot, Nebula i Mantis, se li suma un inspirat James Gunn com a director i guionista.

Pot ser que aquest «tercer volum» sigui millor que els dos anteriors, que ja eren bons per si mateixos. No li falten elements: patetisme i tendresa al voltant del passat que ara se’ns revela de Rocket, el superheroi os rentador; la història ja impossible entre Quill i Gamora, la filla adoptiva de Thanos – el gran malvat de la sèrie, aquí absent per qüestions de cronologie­s i

James Gunn (Estrena: 4/5/2023) universos–, que el va abandonar per formar part dels guardians i ara no recorda res del seu passat; la bona combinació d’aventura, fantàstic i comèdia –de nou amb la música dels 80 com a teló de fons– i la concepció del món d’OrgoCorp, com si es tractés d’un decorat modernista-gelatinós. Després de les decepcions d’Eternals, Wakanda forever i Quantumani­a, aquest Volumen 3 del grup més inversembl­ant possible ens torna a congratula­r amb el cine Marvel.

 ?? ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain