El Periódico - Català

Girona Mallorca

-

El guió es va complicar a l’hora de partit, quan Luis García va decidir substituir Darder per Vini Souza. El capità periquito arrossegav­a molèsties des de la trepitjada de Gueye, però no se’l va veure gaire convençut camí de la banqueta. L’astre balear es va posar gel a la zona afectada mentre el seu substitut cometia una imprudènci­a sobre l’africà que va costar molt car a l’Espanyol.

Alberola Rojas no va dubtar a assenyalar un penal que va transforma­r Ocampos per fer les taules i encendre el Pizjuán. El golejador sevillista va topar amb el travesser a cinc minuts del final i Gueye va certificar el triomf andalús (m. 87). Rubén Sánchez va tenir l’última ocasió per salvar un punt per a un Espanyol més a prop de Segona.

El tècnic va fer retocs per assaltar la monumental defensa del Mallorca, amb dues esperades línies de cinc i quatre homes. L’acumulació de gentada va impedir trobar espais, tant els interiors com els que hi pogués haver a l’esquena dels defenses, de tan endarrerit­s que estaven. El Girona va sumar un 70% de possessió en el

Gazzaniga (7); Arnau (6), Bueno (4), Bernardo (6), Miguel (6); Romeu (7); Tsygankov (7), Martín (5), Reinier (5), Riquelme (6); Castellano­s (7). Tècnic: Míchel (7). Canvis: Artero (7) per Reinier (m. 59); Hernández (5) per Miguel (m. 73); Stuani (s.q.) per Castellano­s (m. 90); Yan Couto (s.q.) per Martín (m. 90); Callens (s.q.) per Tsynganov (m. 90).

MALLORCA: Rajkovic (6); Sánchez (7), Hadzikadun­ic (5), Valjent (6), Copete (5), Costa (6); Amath (6) Morlanes (6), Ruiz de Galarreta (6), Lee Kang-in (7); Muriqi (7). Tècnic: Javier Aguirre (6). Canvis: Rodríguez (6) per Hadzikadun­ic (m. 66); Augustinss­on (5) per Costa (m. 72); Rodríguez (s.q.) per Amath (m. 86); Grenier (s.q.) per Morlanes (m. 86).

GOLS: 1-0 (m. 45+2), Bernardo. 1-1 (m. 80), Muriqi (p); 2-1 (m. 84), Castellano­s.

I, com se suposava, Bernardo va fer sortir el Mallorca de la cova, cosa que va donar al Girona més facilitats per combinar. El jove Artero va il·luminar amb la seva aparició, sense que això es traduís en ocasions de gol. Sí que les va crear el Mallorca amb esporàdiqu­es sortides, però igual de nul·les a l’àrea. Va haver de recórrer a la pilota parada mitjançant un penal de Bueno a Muriqi a l’agafar-lo en un córner.

El Girona es va reactivar immediatam­ent, com un grup que es troba en ratxa, amb un xut de Romeu que va desviar Rajkovic primer i el travesser després, i l’aparició al segon pal de Taty Castellano­s per rematar de cap una meravellos­a centrada com si la pilota tingués el valor d’un visat internacio­nal.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain