El Periódico - Català

El Madrid surt viu de Belgrad i força el desempat

L’impacte de Tavares impulsa l’equip blanc, que iguala la sèrie a dues victòries i recupera l’avantatge de pista per jugar-se la classifica­ció al Wizink.

- LUIS MENDIOLA

El Madrid va tornar a castigar el Partizan a l’impression­ant Stark Arena (78-85) i va aconseguir el que la setmana passada semblava gairebé impossible: empatar la sèrie, recuperar l’avantatge de pista i tornar-la al Wizink Center, on dimecres vinent es decidirà l’equip que es classifica­rà per a la final four i serà el rival del Barça a Kaunas.

L’efecte Tavares va mantenir viu l’equip blanc al pitjor escenari i, com en el tercer partit, va ser clau: els seus 15 punts, 7 rebots i 30 de valoració van sostenir l’equip de Chus Mateo. L’única mala notícia per al Reial va ser la lesió de Deck a quatre minuts del final, amb un abast que es desconeix.

No va ser fàcil afrontar un partit hores després de la tragèdia que va sacsejar Belgrad amb l’assassinat de nou persones, vuit alumnes i el guàrdia de seguretat, a l’escola elemental Vladislav Ribnikar de la capital sèrbia. Massa emoció continguda, llàgrimes i un minut de silenci punyent, amb llançament de flors a la pista de l’Stark Arena van condiciona­r la posada en escena del Madrid i el Partizan, que van recuperar efectius després de la baralla del Wizink. Lessort, per als locals. Deck, per als blancs.

Els càntics de la sorollosa afició sèrbia es van silenciar fins a la segona part i l’equip d’Obradovic va fer l’efecte, d’inici, de seguir en estat de xoc. El Partizan i l’Eurolliga van parlar de suspendre l’enfrontame­nt i va ser el Govern serbi, que ha declarat tres dies de dol al país, qui va optar perquè es jugués. El Madrid, en canvi, va entrar ràpid en ritme gràcies a un factor inesperat: els triples de Hanga. L’aler hongarès en va anotar en el primer quart contra

Olympiacos GRÈCIA

Fenerbahçe TURQUIA

OASlymMpòi­naakcoos MGÒRNEACCI­AO

MISaRcAcEa­Lbi ISRAEL un rival intimidat per la presència de Tavares (15-27, primer quart).

Canvi tàctic

2 1 2 2

Van ser Leday i un factor inesperat en la sèrie, Papapetrou, els que van aconseguir tornar les sensacions 2

R. Madrid ESPANYA al Partizan, que a poc a poc va anar entrant en joc, endurint la seva defensa i, sobretot, limitant en la mesura possible les accions de Tavares a prop del cèrcol. L’aparició d’Andjusic va donar una altra alternativ­a ofensiva a 6 de 23 triples (Papaetrou,3), 31 rebots, 11 d’ofensius (Lessort, 7), 12 assistènci­es (Exum, 3).

REIAL MADRID: Williams-Goss (6), Hanga (15), Deck (14), Musa (14), Tavares (15) –cinc inicial–; Randolph (3), Rudy (-), Hezonja (5), Rodriguez (8), Cornelie (-), Llull (5).

8 de 24 triples (Hanga, 3), 36 rebots, 7 d’ofensius (Musa, 8), 18 assistènci­es (Rodriguez, 7).

PARCIALS: 15-27; 27-18; 13-16; 23-24

?? Andrej Cukic / Efe ?? El madridista Llull entra a cistella en presència de Lessort.
Andrej Cukic / Efe El madridista Llull entra a cistella en presència de Lessort.