El Periódico - Català

Sánchez tancarà la campanya amb una ruta per Catalunya amb Illa

▶ Per primera vegada, el PSOE ha escollit Barcelona com a cloenda amb un gran míting en què també hi serà Zapatero

- SARA GONZÁLEZ

Va quedar clar ahir en el tret de sortida de la campanya amb l’alcaldable del PSC, Jaume Collboni, que el president del Govern, Pedro Sánchez, posa tota la carn a la graella en la campanya de les eleccions municipals a Catalunya. Per primera vegada, el PSOE ha escollit Barcelona com a cloenda amb un gran míting de la mà de l’expresiden­t José Luis Rodríguez Zapatero. Però abans d’aquest acte, la seva previsió és fer una ruta amb el líder del PSC, Salvador Illa, per Lleida i Tarragona. Res és fútil: els socialiste­s catalans s’han fixat el repte de governar a les quatre capitals de província, tot i que admeten que la més difícil és Girona. Amb aquest objectiu entre cella i cella, a més de tornar a ser el partit més votat com en les catalanes del 2021, Illa tindrà una campanya pròpia que anirà en paral·lel a la de l’alcaldable de Barcelona, Jaume Collboni, amb qui també farà tàndem en molts dels actes.

En només dues setmanes, el líder del PSC visitarà fins a 55 municipis (més de 2.630 quilòmetre­s), amb especial afany a l’àrea metropolit­ana però també més enllà, per apadrinar els seus principals alcaldable­s o els que es presenten en places estratègiq­ues. Un disseny que es correspon amb el lema En marxa, que utilitzen tant per fer gala que el partit es mou com per reivindica­r que són l’alternativ­a per treure Catalunya de la «paràlisi». I per relacionar­lo amb l’afició d’Illa de córrer maratons. La batalla electoral, solen dir, és una «cursa de fons» amb la Generalita­t com a meta.

Al carrer de Pallars, convençuts que la fortalesa de la marca PSC està estretamen­t vinculada al lideratge del primer secretari, volen esprémer al màxim la seva figura. No en va el partit s’ha acabat impregnant del que anomenen «estil Illa» per exportar-lo territoria­lment. ■

 ?? Eduardo Parra / Europa Press ?? Pedro Sánchez
Eduardo Parra / Europa Press Pedro Sánchez

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain