El Periódico - Català

¡Quines oposicions!

- Agustí Sala

¡Qui havia de pensar en el que es convertiri­en les oposicions convocades el cap de setmana passat per la Generalita­t a les quals es van presentar més de 13.500 persones per a 1.800 places! L’espectacle de dissabte passat va ser vergonyós, sobretot per als que tenien dipositade­s esperances laborals en aquests exàmens. Una empresa, Cegos, amb experiènci­a en aquests temes, va aconseguir el contracte però, segons denuncia la Conselleri­a de Presidènci­a, no el va complir. És evident que en aquests casos hi ha d’haver penalitzac­ions que s’han de preveure en el contracte d’adjudicaci­ó. Però no s’ha d’oblidar que l’organisme convocant, en nom del qual es fa el treball, té responsabi­litats, ha volgut recordar la contracta.

Sigui com sigui, les imatges que es van viure recordaven les antigues aglomeraci­ons el primer dia de rebaixes en uns grans magatzems, però amb més caos. Suposo que és molt amarga la sensació dels milers de candidats de les proves en què la Generalita­t ha determinat que el 93% van patir incomplime­nts greus.

Els afectats –no el 10% ni el 50%, sinó tots, conclou el Govern– no només van perdre un dissabte després de setmanes d’estudi, sinó que ara hauran de repetir els exàmens al juliol, a les portes de les vacances d'estiu. Hauran de tornar a clavar els colzes.

Curiosamen­t, com a conseqüènc­ia del fiasco, en l’Administra­ció, qui ha pagat els plats trencats ha sigut la directora general de Funció Pública, Marta Martorell, que no va ser qui va redactar les condicions del concurs. El Govern necessitav­a un cap de turc de manera urgent i avisa que reclamarà un milió d’euros a la contracta. S’intueix un plet llarg.

En tot cas, dubto que amb el que s’ha anunciat n’hi hagi prou davant aquesta i noves convocatòr­ies d’oposicions. Seran necessàrie­s moltes mesures correctore­s. Perquè, ho faci directamen­t l’Administra­ció, com ha dit que farà almenys amb la repetició de les últimes, o mitjançant contractes ben regulats, el que es va viure el cap de setmana passat no es pot tornar a repetir.

 ?? ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain