El Periódico - Català

Iberia busca nou president dins del mateix grup IAG

▶ El hòlding empresaria­l retalla en un 90% les seves pèrdues el primer trimestre de l’any i eleva la seva previsió de benefici

- SARA LEDO

El conseller delegat d’IAG, Luis Gallego, va avançar ahir que el grup espera trobar el substitut definitiu per a Javier SánchezPri­eto com a president d’Iberia dins del grup d’aerolínies. «Tenim excel·lents candidats interns per a aquest lloc i no crec que trobem ningú millor que el que tenim a casa», va explicar Gallego en una conferènci­a amb periodiste­s per presentar els resultats del grup.

Un dia abans, el hòlding havia anunciat de manera inesperada la sortida de Javier Sánchez-Prieto i el relleu temporal de Fernando Candela. Gallego va reiterar aquell dia que Candela assumiria aquest període de «transició» fins que arribi una «nova persona que s’encarregui de la companyia en el futur». «El que hem fet és posar Candela fins a final d’any per fer una reflexió de futur sobre el que volem a partir de llavors. És una decisió molt important qui portarà Iberia a la següent fase. Un procés com aquest s’ha de fer bé, perquè està en joc el futur d’una de les principals aerolínies del grup», va afegir Gallego.

Per la seva banda, l’encara president d’Iberia no va voler revelar on se n’anirà, a part de reafirmar que es tracta d’«una companyia diferent del sector» que suposarà «un canvi d’aires després de tants anys en aquesta indústria». «Sentia que era el moment de canviar d’indústria. La companyia està en bona situació i segurament no hauria pres aquesta decisió si la companyia estigués en circumstàn­cies adverses. S’emmarca dins de la normalitat i és l’inici d’un nou capítol per a mi i la continuaci­ó d’un capítol magnífic per a Iberia».

El cert és que Sánchez-Prieto deixa Iberia amb l’operació de compra d’Air Europa encaminada al seu final i després d’un primer trimestre de l’any amb «un benefici rècord» gràcies a una demanda «especialme­nt forta» a Espanya i Llatinoamè­rica. L’aerolínia va obtenir un benefici operatiu de 66 milions d’euros entre el gener i el març, un 155% més que en el mateix període de l’any anterior.

Bones perspectiv­es

Però el cas d’Iberia no és aïllat i totes les aerolínies «van superar les previsions» per una forta demanda en els viatges d’oci i «un menor preu del combustibl­e durant el trimestre». El resultat ha suposat per a IAG una retallada pròxima al 90% en les seves pèrdues, fins a un total de 87 milions d’euros en negatiu, després d’elevar un 71,4% els seus ingressos, fins a 5.889 milions d’euros. El resultat operatiu va ser positiu en 9 milions d’euros davant la pèrdues de 718 milions de l’any anterior.

«Malgrat l’entorn macroeconò­mic, marcat per la incertesa, la gent valora molt volar, tant en viatges de treball com d’oci», va explicar el conseller delegat del grup, l’espanyol Luis Gallego, en una conferènci­a amb periodiste­s sobre les bones xifres de l’arrencada de l’any.

 ?? Ricard Cugat ?? Avió d’Iberia a l’aeroport de Barcelona.
Ricard Cugat Avió d’Iberia a l’aeroport de Barcelona.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain