El Periódico - Català

Almirall aposta per la dermatolog­ia com a motor de creixement

▶ La catalana està a punt de llançar a Europa el Lebrikizum­ab contra la dermatitis

- PAULA CLEMENTE

Tancat un any d’estabilitz­ació, Almirall ha encès motors per transitar per un 2023 d’inversió i començar a accelerar la velocitat de creixement a partir del 2024. La clau serà el llançament a Europa del Lebrikizum­ab, un fàrmac en el qual veuen un potencial número contra la dermatitis i que esperen poder començar a comerciali­tzar, precisamen­t, a principis de l’any que ve. Això, juntament amb l’increment de vendes que presenta ja Ilumetri –un medicament contra la psoriasi que el 2022 va suposar per si sol aproximada­ment un 15% de les vendes de la companyia–, fan aquesta farmacèuti­ca amb seu a Barcelona dipositar tota la seva confiança en la seva aposta pel mercat de la dermatolog­ia com a font clau de creixement.

«Si sumem una base de vendes estable, amb productes que creixen i aquests dos tractament­s biològics, creiem que aquesta companyia agafarà una forma molt diferent a nivell de resultats financers, de credibilit­at i respecte al món de la dermatolog­ia i de presència en mercats europeus», va assegurar ahir el conseller delegat i president d’Almirall, Carlos Gallardo Piqué, en la junta d’accioniste­s de la companyia.

La reunió va servir, entre altres coses, per validar els comptes de l’any passat i presentar l’estat de situació de l’empresa. Almirall va elevar les seves vendes un 4,4% el 2022 i les va situar entorn dels 870 milions d’euros, però va reduir els seus beneficis pràcticame­nt un 60% fins als 33 milions d’euros.

Tot i així, Gallardo va fer balanç positiu del 2022. «Ha sigut un any en què hem continuat avançant en la nostra estratègia a llarg termini cap al lideratge en l’àrea de la dermatolog­ia mèdica», va analitzar. «Tenim una plataforma en dermatolog­ia molt sòlida a Europa, i a més una sèrie de productes que ens han de fer créixer de manera notable en la pròxima dècada», va apuntar en relació amb Ilumetri i Lebrikizum­ab, fàrmacs que no són propis però sobre els quals tenen la llicència de venda.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain