El Periódico - Català

Denunciats tres homes pel cartell de burla de Pasqual Maragall

- GUILLEM SÁNCHEZ MERITXELL M. PAUNÉ

Els Mossos d’Esquadra han localitzat i detingut les tres persones sospitoses d’haver elaborat i penjat cartells que es burlaven de Pasqual i Ernest Maragall. Segons fonts consultade­s per EL PERIÓDICO, la policia catalana va poder trobar els tres sospitosos i els va notificar que tenien imposada una denúncia per un delicte d’odi. Cap dels tres va ser detingut. A més, no estarien vinculats a cap formació política, segons la investigac­ió que ha realitzat la comissaria general d’Informació dels Mossos d’Esquadra. Així doncs, es tractaria d’una acció per lliure, segons la informació recollida. Un d’ells, això sí, tenia antecedent­s per robatori.

Ahir en un comunicat, els Mossos van concretar que un dels tres «va ser identifica­t durant una baralla i va ser reconegut per un testimoni que el va veure enganxant cartells». I afegeixen: «Els tres van ser citats a declarar en presència d’advocat com a presumptes autors d’un delicte d’odi i es van acollir al seu dret a no declarar».

Com va relatar aquest diari, la policia catalana va obrir una investigac­ió d’ofici després de la denúncia pública del candidat d’ERC a l’alcaldia de Barcelona i la fundació contra l’Alzheimer que porta el nom de l’expresiden­t. Van poder identifica­r els acusats gràcies a les imatges obtingudes de càmeres de seguretat d’establimen­ts i blocs pròxims, que van mostrar tres joves que actuaven sense cobrir-se el rostre. Els cartells van aparèixer el 9 de març passat a tres seus d’ERC a Barcelona. Els desconegut­s van penjar a les parets cartells idèntics, amb cinta adhesiva a mà, que mostraven una fotografia antiga de Pasqual Maragall en primer pla i una altra de recent d’Ernest Maragall junt amb la frase «Fora l’Alzheimer de Barcelona» repetida amb diverses tipografie­s.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain