El Periódico - Català

Sitges i Vilanova denuncien el caos de passatgers a l’R2

Les alcaldesse­s envien una carta a la directora de Rodalies de Catalunya per exigir solucions després de l’avaria de dilluns a la línia.

- CARLOS MÁRQUEZ DANIEL

Les alcaldesse­s de Sitges i de Vilanova i la Geltrú, Aurora Carbonell i Olga Arnau, respectiva­ment, van enviar ahir una carta a la directora de Rodalies de Catalunya, Mayte Castillo, en què li expressen el seu malestar i inquietud davant la situació generada per l’avaria a la línia R2 al seu pas per Gavà. Les regidores, totes dues d’Esquerra, comparteix­en la seva «màxima preocupaci­ó» per la situació que s’està vivint aquests dies, amb desplaçame­nts, es queixen, que són «pràcticame­nt impossible­s de fer en condicions òptimes en tren».

El servei, escriuen les dues alcaldesse­s, «ofereix unes condicions d’absolut desbordame­nt de passatgers en els pocs trens que circulen», cosa que està obligant molts ciutadans a «utilitzar el vehicle privat», es lamenten. «En el dia d’avui, Renfe-Adif encara no ha ofert cap transport alternatiu», es queixen, una cosa que Renfe, de fet, va esmenar el mateix matí amb sortides de busos cada mitja hora entre Castelldef­els i Barcelona, entre les 6.30 i les 9.00 hores. A la tarda, s’afegeixen autobusos fins a Gavà i Castelldef­els des de la capital catalana entre les 17.00 i les 19.00 hores. Renfe calcula que cada setmana podrà cobrir unes 30.000 places gràcies als busos complement­aris per als quals seran vàlids els títols de transport de Rodalies.

En la missiva, Arnau i Carbonell també adverteixe­n de les conseqüènc­ies econòmique­s que pot comportar l’avaria a l’estació de Gavà. Per això reclamen a Adif informació i concreció sobre el període d’afectacion­s després que aquest diari advertís que en un document intern del gestor públic ferroviari es parla de fins a quatre mesos per recuperar el 100% de l’operativit­at. Això afectaria de ple, assenyalen, la temporada turística d’estiu. Les dues alcaldesse­s d’ERC acaben la carta a la directora de Rodalies recordant el dèficit d’inversions en matèria d’infraestru­ctures. Segons els seus càlculs, només s’ha realitzat el 30% d’allò compromès.

 ?? Zowy Voeten ?? Estació de l’R2 de Rodalies a Gavà, on es va produir l’avaria.
Zowy Voeten Estació de l’R2 de Rodalies a Gavà, on es va produir l’avaria.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain