El Periódico - Català

L’Arts d’Estiu ambiciona més amb Luz Casal, Víctor Manuel i Rosario

- IGNASI FORTUNY

he tingut carta blanca, perquè va tenir èxit però també perquè jo soc un director que no dona problemes. Completo les meves pel·lícules abans del previst i per menys diners del pressupost­at, i això és important per als estudis. No els causo molèsties i, gràcies a això, he aconseguit una posició pràcticame­nt única a Hollywood: faig films d’altíssim pressupost a la meva manera.

— En els seus inicis, va treballar per a la productora Troma, especialit­zada en cine de gènere fet gairebé sense diners. El que més distingeix les pel·lícules de Guardianes de la galaxia de la resta de produccion­s Marvel és que tenen l’actitud del cine de sèrie B. ¿Creu que els blockbuste­rs de Hollywood són massa cars?

— Cal matisar que, avui, a Hollywood ja no hi ha blockbuste­rs de pressupost il·limitat. Fins i tot la pel·lícula més cara que puguem imaginar ha requerit ajustos pressupost­aris. Però sí, crec que les restriccio­ns estimulen la recerca de solucions intrèpides i originals. I que, al contrari, disposar de moltíssims diners estimula la mandra i limita la creativita­t.

— ¿Creu que un dels motius pels quals molta gent opina que es fan massa pel·lícules de superheroi­s és que, al final, la majoria s’assemblen massa?

El Festival Arts d’Estiu, que se celebra durant el mes d’agost a la platja de Pineda de Mar (Maresme), arriba aquest any a la seva 12a edició amb l’ambició de reunir més gent que el 2022, quan va arribar a vendre 38.000 entrades i va arribar al 90% de l’ocupació. Per a aquest propòsit, els seus responsabl­es van posar ahir sobre la taula una desena de nous noms que s’uneixen als ja coneguts.

En un primer avanç del cartell, que congrega tant artistes internacio­nals com protagonis­tes de l’escena catalana i espanyola, van anunciar Rozalén (4 d’agost), el deliri musical d’Ojete Calor (5), José Mercé (11) i Sopa de Cabra (13), entre altres espectacle­s. En la presentaci­ó de la cita, que aquest any reunirà fins a 11 debutants, els impulsors van completar el mapa amb propostes com el violinista Ara Malikian (6 d’agost) i artistes de pes, com Luz Casal (8), Víctor Manuel (9) i Rosario (10). També ofertes dobles: Els Catarres i Suu (7) i, en el gran final de festa, The Tyets i Els Amics de les Arts (20).

Més enllà de la música

 ?? Mario Anzuoni / Reuters ?? James Gunn, en la presentaci­ó del film a Los Angeles, a l’abril.
Mario Anzuoni / Reuters James Gunn, en la presentaci­ó del film a Los Angeles, a l’abril.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain