El Periódico - Català

Ancelotti busca tancar el cercle

El tècnic persegueix l’únic títol de club que li queda en els dos anys de la seva segona etapa al Madrid. L’equip blanc juga aquesta nit a Sevilla contra el combatiu Osasuna, que afronta amb màxima il·lusió la seva primera final en 18 anys.

- FERMÍN DE LA CALLE

Mentre tot el madridisme espera amb recel l’aterratge de Pep Guardiola i d’Erling Haaland a Madrid dilluns vinent, fa mesos que el final de la Copa balla pel cap de Carlo Ancelotti. Al febrer ja va vaticinar a Jagoba Arrasate, mig de broma mig de debò, que l’Osasuna i el Reial Madrid es veurien les cares a la final de La Cartuja. Setmanes més tard, en el seu moment més complicat d’aquesta temporada, després d’acomiadar-se de la Lliga a l’empatar a casa contra l’Atlètic i acostar-se a l’eliminació a la Copa al caure en l’anada contra el Barça, va enviar un missatge a aquells que dubtaven d’ell, entre els quals hi havia alguns de la planta noble.

«Si guanyem la Copa, haurem guanyat tots els títols possibles que un club pot guanyar en la seva història en només dos anys. N’hi ha molts que no ho poden dir perquè no ho han fet mai», va recordar un Carletto desafiador davant les notícies que l’allunyaven de la banqueta blanca si queia eliminat a la Copa davant el Barcelona. Avui (22 hores, La 1) tindrà l’ocasió de coronar-se.

La més injuriada

Ancelotti revelava amb això una idea que li ronda des de fa temps: quadrar el cercle. Aconseguir la Copa i completar el ple de títols amb el Madrid en la seva segona etapa, independen­tment del que passi a la Champions contra el Manchester City i del que passi al final de temporada sobre la seva continuïta­t. Carlo és un home de metes curtes, de disfrutar del camí i d’anar conquerint fites.

La Copa és, des que Florentino Pérez va desembarca­r al Reial Madrid,

la competició més injuriada pel club. Cinc finals en 23 anys amb tan sols dos títols, i l’últim, a més a més, és el que va guanyar Ancelotti fa nou anys. El títol sembla poc glamurós per a les galàctique­s ambicions del president. No obstant, Ancelotti considera la Copa una competició molt «futbolera».

Potser per això ha contagiat el vestidor, que té l’ambició de conquerir aquest títol perquè la gran majoria de la plantilla actual mai l’ha guanyat. Només l’han aixecat Nacho, Carvajal, Modric i Benzema, a més d’un Courtois que ho va fer com a atlètic.

Des que Carletto va desembarca­r a la banqueta blanca l’1 de juny del 2021 en substituci­ó del seu ajudant, Zinedine Zidane, el Madrid ha guanyat amb l’italià al comandamen­t la Lliga, la Supercopa d’Espanya, la Champions, la Supercopa d’Europa i la Mundial de Clubs. Només li falta la Copa del Rei i haurà completat el trajecte perfecte en dues temporades.

No cal insistir-hi, però Ancelotti és el tècnic més premiat del futbol actual. L’únic que ha guanyat les cinc grans lligues (Anglaterra, Alemanya, Espanya, Itàlia i França), el que més Champions ha alçat, dues amb el Milan i dues amb el Madrid, i un entrenador amb 25 títols en la seva carrera a les banquetes.

Malgrat això, sempre ha sigut un entrenador tan just com ambi

«No m’hi jugo la vida, m’hi jugo la Copa. El contracte no se m’acaba demà, sinó el 2024» CARLO ANCELOTTI

TÈCNIC DEL MADRID

«Som una família. Volem guanyar la Copa, però només serà possible amb un partit perfecte» JAGOBA ARRASATE

TÈCNIC DE L’OSASUNA

ciós. Malgrat que no va ser la primera opció a l’hora de suplir Zidane (Allegri, Pochettino i Conte van rebutjar ofertes del Madrid), quan Florentino va trucar a la seva porta l’italià va parlar amb l’Everton, amb qui tenia contracte fins al 2024, i els toffees li van obrir la porta de sortida.

Florentino i el futur

Ni el més optimista hauria pensat que Ancelotti estaria en disposició de quadrar el cercle només dues temporades després. És cert que Florentino ha perdut la brillantor al mirar-lo i que a una part del madridisme li fa mandra continuar veient Carlo a la banqueta. Però expliquen des del seu entorn que una vegada guanyada la Copa, que és el seu gran objectiu a curt termini, després veurà amb tranquil·litat què li demana el cos per a la temporada que ve.

Més encara sabent que té una seductora oferta del Brasil per convertir-lo en el seu selecciona­dor, un colofó perfecte a una carrera en la qual ja no hi haurà cap club més. Fa temps que va decidir que el Madrid seria l’últim. «El meu contracte acaba el 30 de juny del 2024, no demà», va dir ahir.

Abans vol quadrar el cercle, per més que el seu amic Jagoba intenti evitar-ho. «Tenim una plantilla molt normal, és una família. Volem guanyar la Copa, però només serà possible si fem un partit perfecte», va reflexiona­r ahir el preparador de l’Osasuna. «No m’hi jugo la vida, m’hi jugo la Copa del Rei, una competició que en principi no sembla gaire important, però sí que ho és», va concloure Ancelotti.

Els ‘merengues’ només han jugat 5 finals de Copa en 23 anys i l’últim títol va ser el 2014 El duel amb els navarresos arriba a tres dies de l’examen europeu davant Guardiola

 ?? Javier Soriano /AFP ?? Carlo Ancelotti, a la roda de premsa d’ahir a La Cartuja.
Javier Soriano /AFP Carlo Ancelotti, a la roda de premsa d’ahir a La Cartuja.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain