El Periódico - Català

L’intrús convenient

- Jordi Mercader

intervenci­ons per mes) al gener, el febrer i el març del 2023, davant les 117 intervenci­ons (39 per mes) en la suma d’accions del juliol, el setembre i l’octubre del 2022.

Mediació

Un fan de Laura Borràs copia en un tuit el versicle 23:34 de Lluc («Pare, perdona’ls, que no saben el que fan»), se suposa que per posar en evidència tots aquells (ERC, però també Junts i la CUP) que han abandonat l’expresiden­ta del Parlament a la sort de la Junta Electoral Central (JEC). La interessad­a assumeix les paraules de Jesús i no té cap mania a retuitejar-ho. Podria semblar que la política catalana és un manicomi. Però no ho és. Al contrari. El sistema funciona eficaçment perquè, com sabem, és perfectame­nt possible escriure recte en línies tortes.

La línia torta d’aquesta història és la resolució de la Junta Electoral Central que aplica a Borràs la llei orgànica del règim electoral general, una llei que està molt per sobre del reglament d’una càmera legislativ­a. Certament, és acadèmicam­ent i políticame­nt discutit el fet que un electe condemnat pugui perdre l’escó abans que la sentència sigui ferma. De totes maneres, això mateix li va passar al diputat de la CUP, Pau Juvillà, quan Borràs era la presidenta del Parlament. Aquell dia Borràs ni es va immolar, ni s’hauria donat per al·ludida per Lluc 23:24 si haguessin citat el versicle els antisistem­a; simplement, va assumir la decisió de la JEC i punt. No s’entén ara la seva sorpresa per la coherència dels seus companys de viatge.

Guardians de la LOREG

 ?? Ángel García ?? Esbroncade­s a la policia durant el desnonamen­t del bloc Llavors del Poble-sec, a Barcelona el 2020.
Ángel García Esbroncade­s a la policia durant el desnonamen­t del bloc Llavors del Poble-sec, a Barcelona el 2020.
 ?? ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain