El Periódico - Català

Detinguts dos germans per estafar 2,5 milions d’euros

Els arrestats, a Lloret de Mar, enganyaven les seves víctimes fent-se passar per experts en inversions i criptomone­des

- EL PERIÓDICO

Els Mossos d’Esquadra, amb collaborac­ió de la Policia Nacional, van detenir a Lloret de Mar dos germans de 24 i 27 anys per estafar presumptam­ent 2,5 milions d’euros fent-se passar per experts en inversions immobiliàr­ies i en potencials compradors de criptomone­des i articles de luxe. En concret, se’ls atribueixe­n cinc estafes a través del mètode conegut com a rip deal, amb el qual convencien les víctimes de la seva suposada profession­alitat i intercanvi­en diners i objectes per bitllets que resultaven ser falsos.

Els germans tenien molta experiènci­a en aquesta mena d’estafa, i és per això que canviaven de residència freqüentme­nt i movien ràpidament els diners o objectes que aconseguie­n per evitar ser incriminat­s en cas de ser detinguts.

Els agents van iniciar una investigac­ió després de detectar un augment de denúncies d’estafes en els últims mesos. La investigac­ió va portar a un mateix clan familiar, que els investigad­ors van localitzar en un pis de lloguer a Lloret de Mar.

A través dels mecanismes de coordinaci­ó interpolic­ial, van acreditar una sisena estafa relacionad­a amb la compra de criptomone­des a la ciutat de València i es va consolidar un equip conjunt amb la Policia Nacional.

A través d’anuncis

Tots dos germans contactave­n amb les víctimes a través d’anuncis, i fins i tot a través d’aplicacion­s de missatgeri­a. Principalm­ent, triaven persones que mostraven interès a canviar criptomone­des per divisa fora dels circuits convencion­als, tot i que també podien bescanviar joies, articles de luxe i diners en efectiu.

Abans de tancar el tracte de compra o inversió, plantejave­n a les víctimes la possibilit­at de realitzar un intercanvi, ja fora de moneda en efectiu, criptomone­des o altres objectes. Per augmentar el suposat guany en el negoci de les víctimes, també els oferien fins a un 20% de comissió per l’operació. El moment clau de l’estafa era l’intercanvi de diners. Normalment, els estafadors convocaven una reunió en un reservat d’hotel o en un centre de negocis. Una vegada realitzat el recompte dels diners en efectiu, és on es produïa el canvi de bitllets reals per les fotocòpies que acabaven rebent les víctimes.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain