El Periódico - Català

Verstappen brilla a Miami en el quart podi d’Alonso

El líder del Mundial va protagonit­zar una sorprenent remuntada des de la novena posició per emportar-se la tercera victòria de l’any, per davant de Checo i Fernando.

- LAURA LÓPEZ

«M’he complicat la vida jo mateix i he de ser jo qui ho solucioni», deia dissabte Max Verstappen, furiós després del seu error en la Q3. L’actual líder del Mundial mai es dona per vençut i ho va tornar a demostrar aquest diumenge a l’anotar-se un triomf fantàstic en el Gran Premi de Miami. El neerlandès va protagonit­zar una sorprenent remuntada des de la novena posició per emportarse la tercera victòria de la temporada, per davant del seu company Sergio Pérez i, un cop més, amb Fernando Alonso com a tercer en discòrdia.

Verstappen va optar per una estratègia diferent i va muntar pneumàtics durs d’entrada. En només quatre voltes, va aprofitar la velocitat del Red Bull per desfer-se de dos rivals, Magnussen i Leclerc, que no va oposar la resistènci­a esperada. El campió tenia per davant un altre rival incòmode, Russell, per accedir al top 5. A base de volta ràpida Max s’acostava sense remei al capdavant de la carrera.

El Mercedes, amb problemes tot el cap de setmana, va deixar via lliure a la cavalcada de Verstappen, que també va superar sense contemplac­ions Gasly i en només 10 voltes ja apareixia al retrovisor de Sainz. Max s’acostava perillosam­ent i Checo va canviar el ritme per intentar obrir distància.

Sainz i Alonso també van ser preses fàcils per al campió de Red Bull, que va culminar la remuntada avançant Fernando després de 15 voltes per situar-se a menys de 4 segons de Pérez, que començava a patir degradació amb els pneumàtics mitjans. Ferrari va intentar un undercut sobre Alonso amb un rapidíssim pit stop de Carlos que Aston Martin no va respondre immediatam­ent, mentre el madrileny tornava a la pista amb molt trànsit i la

FIA anotava una sanció de 5 segons per excés de velocitat al pit lane. Pérez va fer la seva aturada en la volta 21 i Verstappen va heretar el liderat.

Volta ràpida

Verstappen va esprémer al màxim el seu stint amb els durs de sortida i es va permetre marcar volta ràpida amb gomes de 42 voltes abans de fer la seva única parada. Russell va llançar un atac fulminant a Sainz per intentar caçar Alonso, que no va donar opció al britànic.

Checo va recuperar el primer lloc

Carlos SAINZ (Ferrari) a 42.511 segons

Així va el Mundial

1. Max Verstappen (Red Bull) ...... 119 2. Sergio Pérez (Red Bull) ............ 105 3. Fernando Alonso (Aston Martin) .75 4. Lewis Hamilton (Mercedes) ..... 56 5. Carlos Sainz (Ferrari) ................ 44 amb la parada de Max, que va posar els mitjans per afrontar el final de la carrera i va atrapar el mexicà a falta de nou voltes per posar rumb a la tercera victòria de la temporada. Red Bull va imposar la seva llei i va firmar el quart doblet de l’any, altre cop amb Fernando Alonso el millor dels altres, en tercera plaça. Russell va deixar Sainz relegat a la cinquena posició i Leclerc va acabar setè, un balanç que sens dubte no esperaven a Ferrari després d’haver tornat al podi a Bakú.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain