El Periódico - Català

El PSOE es queda sol en l’espai progressis­ta

- M. Á. RODRÍGUEZ

Pedro Sánchez no compta amb un sol suport en l’espai progressis­ta per a la seva proposta sobre els avals de l’ICO. Els socis parlamenta­ris del PSOE, inclòs Unides Podem, rebutgen la iniciativa, al considerar que pot provocar una situació similar a la que es va viure amb la crisi immobiliàr­ia, i que va en el sentit contrari al que apunta la llei de vivenda. «Ens sembla que és una mala idea», va resumir ahir el portaveu d’ERC, Gabriel Rufián, que va criticar que el cap de l’Executiu vulgui «repetir un model que no ha servit» en altres àmbits. Igual de contundent va ser Mertxe Aizpurúa, d’EH Bildu, a l’afirmar que la iniciativa de Sánchez és «contrària a l’interès general», ja que «afavoreix el sobreendeu­tament». El no taxatiu dels socis habituals s’afegeix al rebuig d’Unides Podem en els últims dies. Segons el partit liderat per Ione Belarra, la línia d’avals és una «mesura d’Ana Patricia Botín, que ja l’ha plantejat el PP i és del grat de Vox».

■ la ministra va assenyalar: «Hem ratificat l’acord entre Transport, Hisenda i Defensa segons el qual Defensa transmetrà terrenys de la seva titularita­t a Sepes per promoure 20.000 vivendes de lloguer social o assequible. Permetrà desenvolup­ar vuit milions de metres quadrats, en 50 accions, repartides per 14 comunitats autònomes». En la nota de premsa posterior, Transport va indicar que les actuacions de Sepes, sobre sòls de l’Institut de Vivenda, Infraestru­ctura i Equipament de la Defensa (Invied), es desenvolup­aran en 34 municipis. El que més copa és Madrid, amb 10.500 vivendes projectade­s, i Catalunya, amb 1.600 a construir a Sant Boi de Llobregat.

En el cas de la línia de crèdits ICO per promoure la vivenda assequible de lloguer, Sánchez va detallar que se’n podran beneficiar promotors públics i privats, sempre que es comprometi­n a mantenir les vivendes amb un preu d’arrendamen­t per sota de mercat durant un mínim de 50 anys i siguin enèrgicame­nt eficients. La mesura serà el múscul financer per desenvolup­ar 43.000 vivendes.

 ?? Carlos Luján / Europa Press ?? La ministra de Transport, Raquel Sánchez, ahir en roda de premsa.
Carlos Luján / Europa Press La ministra de Transport, Raquel Sánchez, ahir en roda de premsa.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain