El Periódico - Català

Collboni promet reimpulsar la cobertura de la Ronda de Dalt

▶ El socialista assegura que garantirà el finançamen­t per finalitzar-la en 12 anys

- SARA GONZÁLEZ

La Ronda de Dalt, la via on més creix el flux de trànsit a Barcelona, torna a ser a l’agenda de campanya dels alcaldable­s de la capital catalana com a desafiamen­t urbanístic del pròxim mandat. Si el candidat de Junts, Xavier Trias, va posar de nou en circulació el projecte de cobertura d’aquesta via que ja va defensar el 2015 en una entrevista a EL PERIÓDICO, ara és el del PSC, Jaume Collboni, el que a les portes de l’inici oficial de la cursa electoral ha promès que, si ell obté la vara d’alcalde, reimpulsar­à aquesta cobertura durant els 100 primers dies de govern amb l’objectiu que tota l’obra estigui culminada en 12 anys. Una manera de transmetre que, per a ell, a diferència de per als Comuns, aquesta infraestru­ctura serà prioritàri­a.

En concret, el seu compromís en aquesta nova fase és licitar l’actualitza­ció del projecte executiu i de les obres del tram que transcorre entre l’avinguda de Jordà i l’avinguda de Vallcarca durant els tres primers mesos de mandat, a més d’assegurar que s’arremangar­à per garantir que hi hagi pressupost per a la cobertura total, que xifra en 300 milions com a punt de partida, cosa que suposaria una mitjana de 25 milions anuals de mitjana, que assegura que el consistori pot sostenir. Tot i així, assegura que buscarà finançamen­t extraordin­ari de fons europeus.

Anys d’espera

«Vull que la ronda torni a ser l’orgull de Barcelona i que la cobertura es converteix­i en una gran oportunita­t per als barris de Montbau, la Vall d’Hebron, Sant Genís, la Teixonera i la Font del Gos, que es mereixen un projecte, que fa massa anys que esperen», va dir Collboni, a més de lamentar que no s’hagi prioritzat aquest projecte en els últims 12 anys. L’únic tram que s’ha cobert en aquest temps, va afegir, ha sigut «per voluntat expressa del PSC», que va condiciona­r l’aprovació dels pressupost­os de l’ajuntament del 2018 a aquella fase, per a la qual es van destinar 17 milions.

Segons va defensar l’alcaldable del PSC, cobrir la ronda és «més que tapar un vial» important de la ciutat, perquè suposa cohesionar els barris de la zona i que guanyin en tranquil·litat. «Després de 12 anys suportant el trànsit, el conjunt de la ciutat està en deute amb aquests barris».

 ?? Lorena Sopena / Europa Press ?? Un dels edificis okupats a la plaça de la Bonanova, dimarts.
Lorena Sopena / Europa Press Un dels edificis okupats a la plaça de la Bonanova, dimarts.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain