El Periódico - Català

Els empresaris es defensen davant les invectives que els llança el Govern

▶ «No som l’enemic de ningú i som conscients del paper que ens correspon», afirma el president de l’Institut de l’Empresa Familiar

- R. M. S.

«Els empresaris familiars no som l’enemic de ningú i som molt conscients del paper essencial que ens correspon en el nostre model de societat». Amb aquestes paraules, el president de l’Institut de l’Empresa Familiar (IEF), Andrés Sendagorta, va sortir ahir en defensa del col·lectiu, afectat per algunes de les invectives llançades des del Govern contra la classe empresaria­l i contra alguns empresaris en particular, com el president de Mercadona, Juan Roig, destacat membre de l’IEF.

«Vivim dies de molt soroll de fons. Soroll, que se suma al que és habitual en períodes electorals. Un soroll que polaritza i crea enfrontame­nts estèrils», va dir el president de l’IEF en el seu discurs de clausura de la reunió anual. Sendagorta es va referir directamen­t a «afirmacion­s recents d’algunes persones del Govern» que no ajuden en el propòsit empresaria­l de prosperita­t per a tothom. Sendagorta va reiterar el seu objectiu de preservar «el patrimoni empresaria­l» de l’IEF: «No demanem favors, ni volem privilegis. Només demanem que se’ns escolti, que siguem tinguts en compte i se’ns permeti competir al món, sense llasts ni desavantat­ges».

«Soroll» polític

Entre els assistents a aquesta reunió anual van participar Francisco Riberas (Gestamp), Simón Pedro Barceló, José María Serra (Catalana Occident), Alfonso Solans (Pikolín), Alfonso Sesé (Sesé), Ignacio Rivera (Estrella Galícia), Tomás Pascual (Pascual), José Manuel Entrecanal­es, Javier Moll (Prensa Ibérica), Carlos Godó, Fernando de Yarza (Henneo), Juan Carlos Escotet (Abanca), Juan March, Ignacio Osborne, Sabina Fluxá, Carmen Riu, Mané Calvo (Calvo) i Sol Daurella (Cocacola). No estava en aquesta ocasió el president de Mercadona.

El president de l’IEF va qüestionar que el «soroll» polític s’avivi, precisamen­t, «alhora que, curiosa paradoxa, la nostra societat retrocedei­x en prosperita­t, en indicadors de benestar social i en convergènc­ia de rendes» amb Europa. «Inflació, tensions geopolítiq­ues, crisi a la cadena de subministr­aments, tipus d’interès a l’alça, són circumstàn­cies amb les quals haurem de conviure i que només superarem amb el consens i l’esforç de tots», va afegir.

En el seu discurs davant els assistents, Sendagorta es va referir a les dificultat­s de les empreses per trobar determinat­s perfils de treballado­rs per a les seves activitats. «No hi ha un sol sector que no es vegi afectat per aquest problema», va dir, i va apuntar en la direcció de millorar el sistema educatiu, la formació dual i la formació profession­al. «Però no és suficient. És necessari i urgent un gran consens polític i social que abordi aquest problema», va demandar.

Sendagorta també va esmentar una tasca que, des del seu punt de vista, hauria de ser important per millorar l’entorn econòmic: la conciliaci­ó entre la feina i la vida familiar. «Aquesta hauria de ser una de les nostres aportacion­s diferencia­ls respecte a altres empreses», va afegir.

Sendagorta alerta de les dificultat­s per trobar determinat­s perfils en tots els sectors

 ?? ??
 ?? David Castro ?? Andrés Sendagorta, president de l’Institut de l’Empresa Familiar, ahir.
David Castro Andrés Sendagorta, president de l’Institut de l’Empresa Familiar, ahir.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain