El Periódico - Català

Volem ombra, però ningú planta

- Guillermo Moya

A Badalona es perden més de 150 m3 d’aigua diaris per culpa d’una fuga que trigaran anys a reparar. I dic jo, ¿a cap polític se li ha acudit aprofitar aquesta aigua per regar jardins i netejar carrers? Seria tan fàcil com posar un camió cisterna on hi ha la fuga i així recuperar l’aigua per donar-hi un ús que no sigui anar-se’n per la claveguera.

És de sentit comú, però demostra que això mateix escasseja entre els nostres polítics, perquè d’exemples així, en tenim a gairebé cada consistori. Es planten pocs arbres i a molta distància entre ells; se sembra gespa que consumeix massa aigua; les desbrossad­ores

A dues setmanes de les eleccions municipals, els sondejos continuen mostrant amb tossuderia que les cinc grans preocupaci­ons dels barcelonin­s són la mobilitat urbana, el turisme després del reset de la covid, la vivenda –les famílies destinen més del 50% dels seus ingressos a pagar un sostre–, la neteja i la seguretat. EL PERIÓDICO, que ha recollit les sensibilit­ats dels residents a la ciutat i a l’àrea metropolit­ana a través de la plataforma de participac­ió Barcelona Entre Tots, desplegarà la foto finish dels desafiamen­ts que haurà d’encarar el futur consistori, disseccion­ats pels equips de Barcelona i de Política de la redacció.

A l’àgora de la conversa sobre les municipals, s’hi sumaran també les respostes que donen els contendent­s a la batalla electoral, així com la perspectiv­a il·lustrada de nou experts, entre els quals, Josep Mateu (president del RACC), l’antropòleg urbà José Mansilla, Carme Trilla (presidenta de l’Observator­i Metropolit­à de l’Habitatge), l’exdirector­a de Turisme de Barcelona Marian Muro, i Ferran Busquets, director d’Arrels.

El final de ‘Sálvame’

L’anunci de Mediaset de la suspensió de Sálvame després de 14 anys en antena suposa un tomb en la graella televisiva que mereix una anàlisi en profundita­t, per tractar-se d’un final que tanca una etapa de la televisió a Espanya. És per això que el suplement Entendre-hi més dedica el seu tema de portada a un programa que ha sigut

Ricky García i Laura Fa analitzen l’adeu a la ‘troupe’ de Jorge Javier Vázquez després de 14 anys en antena

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain