El Periódico - Català

El macrodispo­sitiu policial evita els disturbis a la Bonanova

Més de 300 agents dels Mossos van blindar ahir el barri i van mantenir a uns 100 metres de distància els participan­ts en dues manifestac­ions convocades a la mateixa hora: una a favor i l’altra en contra de les ocupacions.

- GUILLEM SÁNCHEZ MARTA LÓPEZ

Els Mossos d’Esquadra van desplegar un dispositiu de més de 300 agents que van blindar la plaça de la Bonanova i van mantenir en cantonades oposades, a uns 100 metres de distància, les dues manifestac­ions de signe contrari que amenaçaven de generar un problema d’ordre públic hores abans que comencés la campanya electoral per l’Ajuntament de Barcelona.

Els policies van buidar la plaça i les dues manifestac­ions, a favor i en contra de les ocupacions de la plaça Bonanova anomenades El Kubo i La Ruïna, ni tan sols van aconseguir establir contacte visual. Sí que es van insultar, sense sentir-se pel soroll de l’helicòpter que sobrevolav­a l’operatiu.

Únic instant de tensió

A les 21.20 hores, la manifestac­ió de suport a les ocupacions va marxar del lloc, mitja hora després d’arribar-hi. L’únic instant de tensió va ser entre aquests manifestan­ts, al voltant d’uns 500, i els agents antiavalot­s, que van carregar durant el trajecte per impedir que s’acostessin per un carrer que no interessav­a als Mossos.

La tensió al voltant de les esmentades finques okupades, que no havien generat problemes greus de convivènci­a que constessin a la policia catalana de la comissaria del districte de Sarrià-Sant Gervasi, va créixer les últimes setmanes arran de mobilitzac­ions de partits polítics com Ciutadans, Valents i Vox, tres formacions de pesca al calador més noble de la capital. En les eleccions municipals del 2019, va ser la candidatur­a liderada per Manuel Valls i que incloïa Ciutadans la que va aconseguir més quota de vot a les seccions censals de la zona, seguida de JxCat i ERC.

Més enllà de les formacions polítiques, les gotes de reactiu que va generar la combustió les va acabar posant Desokupa, una empresa privada de desnonamen­ts al marge de la justícia, investigad­a en el passat pels seus vincles amb l’extrema dreta, que va arribar a prometre a través de les xarxes socials que ahir dijous posaria fi a les ocupacions.

No obstant, després de deixar clar els Mossos que no consentiri­en que es portés a terme cap desallotja­ment que, en un Estat de Dret, únicament pot ordenar un jutge i efectuar un cos policial, Desokupa va comunicar hores abans que no actuaria tot i que sí que es manifestar­ia per «celebrar» una suposada victòria sobre els okupes, sense revelar a quin èxit es referia.

Les marxes de sentit contrari es van mantenir en xamfrans oposats de la plaça

 ?? Ferran Nadeu ?? Concentrac­ió en suport del col·lectiu okupa a la plaça de la Bonanova, al costat de l’edifici de La Ruïna.
Ferran Nadeu Concentrac­ió en suport del col·lectiu okupa a la plaça de la Bonanova, al costat de l’edifici de La Ruïna.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain