El Periódico - Català

Grau: «El PP només es preocuparà quan okupin el Majestic»

En el cicle de xerrades d’EL PERIÓDICO, l’alcaldable de Ciutadans jura no pactar amb Colau i demana perdó per l’experiment de Valls.

- CARLOTA CAMPS

Compensaci­ó econòmica directa per als barris amb més càrrega turística

(IBI, lloguers...)

Patrocinar la

T-Casual: "Que grans marques comprin espai a la superfície de les targetes i i així rebaixar-ne el preu a l'usuari"

Espais petits per a 10 o 15 persones sense sostre, com a alternativ­a als grans albergs i pisos individual­s «Ni okupes ni Desokupa». Així es va expressar dimecres l’alcaldable de Ciutadans a Barcelona, Anna Grau, a escasses hores de la protesta organitzad­a per l’empresa Desokupa davant dos edificis de la Bonanova, El Kubo i La Ruïna. Segons la seva opinió, són els «cossos i forces de seguretat» els que han d’executar el desallotja­ment i no una firma privada. Ho va dir en el cicle amb alcaldable­s impulsat per EL PERIÓDICO, Barcelona Entre Tots, just abans del tret de sortida de la campanya.

Davant unes enquestes que els deixen sense representa­ció i amb el PP amenaçant de capitalitz­ar el vot útil, Grau va optar per disparar contra els contrincan­ts. Així, va assegurar que els populars «només es preocupara­n quan okupin el Majestic». Però més enllà d’aquesta situació concreta, també va fer bandera dels principals eixos de la seva candidatur­a, com la seva aposta per introduir el bilingüism­e en la política institucio­nal, i va acusar el Govern i l’actual govern municipal d’«hispanofòb­ia». En termes més de ciutat, va proposar obrir el metro tot el cap de setmana de forma ininterrom­puda, tot i que va dir que la seva aposta real seria «les 24 hores, els set dies». Barcelona té prou pressupost, va assegurar: es podrien fer només no gastant-se els diners en «xarxes clientelar­s». A Ada Colau, amb qui va jurar no pactar, li va criticar així mateix la seva voluntat de regular el turisme, ja que el 15%del’activitate­conòmicade­laciutat prové d’aquest sector: «Abans de posar un Checkpoint Charlie a la Diagonal», va dir, caldria provar una altra alcaldessa. Malgrat les males expectativ­es electorals de Cs, Grau va remarcar que els sondejos «fan una olor estranya» i va defensar que els seus estudis els garanteixe­n l’entrada al consistori. També va demanar perdó als seus votants per posar com a candidat Manel Valls el 2019: «Va fer llufa, fatal».

Compensaci­ó econòmica directa per als barris amb més càrrega turística

(IBI, lloguers...)

Patrocinar la

T-Casual: "Que grans marques comprin espai a la superfície de les targetes i i així rebaixar-ne el preu a l'usuari"

Carnet pels que es desplacen amb vehicles

100% elèctrics amb descomptes, reducció d'impostos, peatges, pàrquings gratuïts etc.

Solucions habitacion­als

'mini' per a joves: pisos de

25 o 36 m2 amb zones compartide­s. Podrien ser baixos comercials en desús.

 ?? Ard Cugat ?? Anna Grau, alcaldable de Cs.
Ard Cugat Anna Grau, alcaldable de Cs.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain