El Periódico - Català

ON ANAR D'EUROFESTAS­SA

Aquest dissabte hi haurà més banderes espanyoles que en un míting d'Ayuso. Torna el festival de música més multitudin­ari d'Europa, i Barcelona s'omplirà de pantalles gegants per veure'l.

- ABEL COBOS

Aquest cap de setmana es cridarà «visca Espanya» més vegades que en un meeting d’Abascal. Prepara la bandera rojigualda, que toca treurela amb la mateixa rapidesa que el PP quan vol tapar una polèmica. Aquest dissabte, dia 13, totes les mirades estaran posades sobre Liverpool, ciutat que acull Eurovisió 2023.

Aquest any agafa el relleu de Chanel la flamenquet­a Blanca Paloma, que ja s’ha convertit en un mem a l’aparèixer cantant en els moments més inapropiat­s, a l’estil flashmob dels 2010. ¿Aconseguir­à continuar amb la bona ratxa eurovisiva espanyola, o veurem en SloMo com Espanya cau en picat durant els punts? Ves a descobrir-ho a una eurofestas­sa, que aquest dissabte es comptaran per desenes a Barcelona.

Un any més, Cinesa torna a projectar el concurs en pantalla gran. L’espectacle començarà a les 20.45 de la nit i promet molta música de gust reprotxabl­e, representa­nts amb un nivell d’anglès qüestionab­le i dives d’Europa de l’Est en HD. Les sales on es projectarà són les de Diagonal (Santa Fe de Nou Mèxic, s/n), Diagonal Mar (Diagonal, 3) i Som Multiespai (Rio de Janeiro, 42).

Per descomptat, quan arriba Eurovisió, hi ha una cita inamovible amb el Gaixample. Si a Eurovisió se la coneix com la Champions dels gais, ¿quin millor lloc hi ha que aquest emblemàtic barri per empassar-se el festival? El Believe Club (Balmes, 56) serà l’encarregat d’acollir tots els pelegrins eurofans. A partir de les 20.30 h, visionamen­t, espectacle­s drag i, després de les votacions, festa amb eurohits. Tot llest per preparar el palomazo, com anomenen els fans d’Eaealaposs­ibilitatqu­eEspanyaen­tri en el palmarès, que es manté cinquena a les cases d’apostes.

Per la seva banda, Arena, el conglomera­t gai més emblemàtic de Barcelona, també s’uneix a les celebracio­ns. La seva sala Arena Experience (ronda de Sant Pere, 19) organitza un visionamen­t amb entrada gratuïta, pantalla gegant, so envoltant de discoteca i hordes d’eurogais que es prenen el festival amb la mateixa serietat que els accioniste­s de Wall Street les pujades i baixades a la borsa. I no, no és una exageració: no és estrany trobar-se en aquests esdevenime­nts grups d’amics que analitzen i dinamitzen els resultats a través de llistes, travesses i fins i tot taules matemàtiqu­es tan completes que convalidar­ien el títol d’ús profession­al d’Excel.

I, després del visionamen­t, europarty al mateix local. Anirà a càrrec de Missa Pop, festa internacio­nal que va néixer l’any passat a Barcelona davant la «necessitat de més festes LGTBI a la ciutat», com assegurava Oriol Serra, de Menuditas Factory, la promotora d’esdevenime­nts queer que està rere el projecte, i que ara s’ha convertit en un dels hot spots de la nit arc de Sant Martí barcelonin­a. I sí, dissabte, «100% hits eurovisius», garanteixe­n.

Del Gaixample al Paral·lel

Més plans, però aquests al Paral·lel, un altre dels centres neuràlgics de la cultura queer barcelonin­a, que en els últims anys li està disputant l’hegemonia LGTBI al Gaixample. Aquest dissabte, doble ració de cultura televisiva gai. El bar La Federica (Salvà, 3), a les set del vespre, portarà Pitita, drag queen local barcelonin­a i que actualment està concursant en el programa Drag Race España, la competició drag nacional més important, i on, precisamen­t, va al capdavant de la resta de concursant­s. Ho farà amb un visionamen­t de l’All Stars, la franquícia nord-americana de Drag Race, i que servirà d’avantsala a Eurovisió, que el bar projectarà a les nou del vespre a la seva rebotiga.

Per acabar la ressaca eurofan, la sala Apolo convida la primera triunfita de la història i llegenda d’Eurovisió, Rosa López, a la Churros con chocolate. Interpreta­rà, òbviament, el mític Europe’s living celebratio­n,

disposada a posar els cabells com escàrpies a tots els fans del festival. Comença a les cinc de la tarda i s’allargarà fins a la matinada. Tots a celebrar el palomazo... o a ballar grans temes fins que es passi la pena.

APOLO CONVIDA L'EUROVISIVA ROSA LÓPEZ A LA `CHURROS CON CHOCOLATE'

 ?? Chloe Hashemi ?? Blanca Paloma, en un assaig previ a la final d’Eurovisió.
Chloe Hashemi Blanca Paloma, en un assaig previ a la final d’Eurovisió.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain