El Periódico - Català

GRÀCIES PER SALVAR-NOS, TIKTOK

- Òscar Broc

TikTok ha deixat de ser un mostrari de coreografi­es absurdes per convertir-se en un aparador per a influencer­s de tot tipus. Entre els influs gastro, la tendència actual és acudir a restaurant­s on es pot menjar molt per molt poc. Un reflex d’aquests temps d’inflació en què s’imposa la millor relació quantitat-preu. Entrepans gegants i plens de viandes greixoses.

Les pizzes més ridículame­nt barates i grans. Arepas de la mida del Falcó Mil·lenari. Dònuts que semblen flotadors XXL. I així tota l’estona. A la xarxa social xinesa, els likes dicten sentència: «Menjar més i barat» guanya a «menjar bé i barat».

En el vast oceà dels foodies tiktokers, detecto que s’imposa també una altra tendència: consells culinaris per a dummies. Trucs i estratègie­s aparentmen­t senzilles que mai havies pensat. Idees que es venen com el descobrime­nt d’Atlantis perquè tu, com a bon inútil, treguis el màxim profit del teu rebost i estris de cuina.

En un vídeo viral, un tipus anomenat @sidneyraz assegura que tallem malament el pa de pessic. Si no vols que s’engruni, en lloc de tallar els triangles des del centre, de dalt a baix, cal tallar de costat, començant per fora. És el mateix senyor que t’aconsella posar un pessic de sal al cafè per matar la seva amargor. En un altre compte, un visionari ens revela que la palla dels brics es posa al revés, amb la part corbada dins del recipient...

S'IMPOSA AQUESTA TENDÈNCIA A LA XARXA: CONSELLS CULINARIS PER A `DUMMIES'

ATENCIÓ, CUINA

Tot malament

Aturem això. Si ens prenguéssi­m seriosamen­t aquesta allau de tiktokers il·luminats, acabaríem enfonsats en la misèria. Resulta que portem tota la vida tallant malament els pastissos, bevent cafè amarg perquè volem, posant malament la palla dels brics i així ad infinitum. Sort que tenim TikTok per recordar-nos que som gilipolles.

 ?? ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain