El Periódico - Català

Un Barça-Madrid a Dallas i un Barça-Milan taxat en 3,5 milions

- MARCOS LÓPEZ JOAN DOMÈNECH

Abans que se sabés que Mateu Alemany abandonava el Barça el dia 30 de juny va deixar una frase inquietant. «Serà un estiu interessan­t, ja t’ho dic», va deixar anar l’encara director de futbol del club blaugrana. Tan interessan­t resulta que ell, ideòleg i executor de la política esportiva de Joan Laporta en la seva segona etapa, marxa a Anglaterra i s’anuncia fins i tot abans que s’obri el mercat estiuenc, on Xavi necessita peces essencials per donar un nou impuls a la seva idea de joc sota un marc econòmic molt restringit.

No hi ha opció de més palanques com les que van donar gairebé 160 milions l’estiu passat per reforçar l’equip i la massa salarial de la plantilla continua desbocada, de manera que toca reduir-la en 200 milions. O sigui, el Barça treballa amb precarieta­t i, a més, amb un aire de provisiona­litat perquè Alemany ja va deixar dit que marxa i Jordi Cruyff, actual director esportiu del club, manté dubtes sobre el seu futur, mentre Laporta insisteix a trobar diners i marge salarial suficient perquè torni Messi.

EL LATERAL DRET QUE NO ARRIBA.

Xavi no ha tingut un especialis­ta per ocupar la banda dreta de la seva defensa, de manera que ha hagut d’improvisar amb dos centrals (Koundé més que Araujo), un lateral esquerrà reconverti­t a dretà com Balde o un comodí, figura que encarna Sergi Roberto, per omplir aquest buit immens. Ho va provar primer amb Alves, però no va funcionar. Ho va intentar

▶ El Barça repetirà pretempora­da als Estats Units. El primer equip s’establirà a Los Angeles i viatjarà per disputar els amistosos programats. Seran finalment quatre. L’últim inclòs serà davant el Milan a Las Vegas i reportarà, per si sol, 3,5 milions d’euros.

▶ L’estada de l’equip a terres americanes s’estendrà fins a l’1 d’agost i inclourà, com l’estiu passat, un Barça-Madrid. Es van mesurar llavors a Las Vegas, amb golàs de Raphinha (0-1). Al llarg de la temporada s’han enfrontat cinc vegades més, amb un parcial de tres victòries del Barça i dos del Madrid i un títol (la Supercopa) al museu del Camp Nou. El nou clàssic es disputarà a Dallas, amb capacitat per a 80.000 espectador­s per atendre la demanda d’aficionats. L’any passat n’hi va haver més de 61.000 a Las Vegas.

▶ Abans d’aquests partits, l’equip de Xavi jugarà amb la Juventus i l’Arsenal. Aquesta temporada la tancarà el 6 de juny en un amistós davant el Vissel Kobe, al Japó, pel qual el club percebrà més de tres milions i podria passejar la seva condició de campió. després amb Bellerín i tampoc va sortir bé. Ni un ni l’altre van durar més de sis mesos al Camp Nou. Juan Foyth, del Vila-real (25 anys), té les condicions que reclama Xavi, a qui la negativa d’Azpilicuet­a a abandonar el Chelsea l’estiu passat li va fer un mal que encara avui dura. Segueix sense lateral dret.

IÑIGO MARTÍNEZ, UN ESQUERRÀ PER A L’EIX.

Hi ha cinc centrals a la plantilla. Araujo i Christense­n són els titulars, Koundé juga més de lateral, Eric Garcia, suplent, i Marcos Alonso ha sigut el recanvi triat per ocupar la banda esquerra ja que Balde i Alba s’han repartit el lateral. Però el tècnic necessita un central esquerrà experiment­at que tingui una bona sortida de la pilota, a més de proporcion­ar més ferocitat defensiva. Iñigo Martínez, de l’Athletic (31 anys), encaixa en tot el que demana Xavi i, per descomptat, el club perquè acaba contracte al juny. No li costaria ni un euro.

ZUBIMENDI, AMRABAT, RUBEN NEVES, GUIDO, ES BUSCA MIGCENTRE.

Després de 15 anys al Camp Nou, Busquets deixa la seva cadira buida. No és una cadira qualsevol. És cabdal en l’estructura de joc que dissenya Xavi, que va intentar sense èxit que el seu amic Busi hi continués assegut un any més. Al Barça, que no ha sabut articular un recanvi ni des del planter –d’allà va arribar Busquets– ni tampoc a fora, li toca ara no equivocar-se en l’elecció del migcampist­a. Zubimendi (24 anys) és el preferit de Xavi. Però ni ell vol ara abandonar la Reial Societat –va rebutjar anar a l’estiu a l’Arsenal– ni el Barça té tampoc els 60 milions que fixa la seva clàusula de rescissió. Amrabat (26 anys), una

 ?? El Periódico ?? Lionel Messi, amb els trofeus Laureus que va rebre a París aquesta setmana.
El Periódico Lionel Messi, amb els trofeus Laureus que va rebre a París aquesta setmana.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain