El Periódico - Català

El Sevilla es deixa empatar a Torí en el descompte

El gol d’En-Nesyri va avançar el conjunt de Mendilibar i en el 96 va igualar Gatti, cosa que deixa la semifinal en l’aire per a la tornada.

- FERMÍN DE LA CALLE

El Sevilla estava a punt d’aconseguir una altra fita a l’Europa League, guanyant la Juventus a Torí, però es va deixar empatar en l’últim segon amb un gol de Gatti que deixa oberta la semifinal. Després d’una primera part molt bona els sevilliste­s es van acumular darrere i al final ho van pagar molt car.

Els de Nervión a més es van deslliurar d’un penal tan clar com innecessar­i de Bade a Rabiot en el tram final. El pragmatism­e de Mendilibar, en el seu cinquè partit a Europa, va estar a punt de guanyar. L’empat no és dolent i la final de Budapest és més a prop. La Roma va vèncer el Leverkusen (1-0) en l’altra semifinal.

L’Europa League és la competició del Sevilla. Ho diu el seu palmarès i ho demostra cada vegada que salten al camp per jugar-la. A Torí van entrar al camp amb molta personalit­at, sense deixar-se intimidar per la totpoderos­a Juventus, a qui va tutejar des del primer minut. De fet, la primera ocasió va ser d’Ocampos en una pilota rematada de cap guanyant el duel a dalt a Alex Sandro. Dos minuts després una altra vegada l’argentí va topar amb Szczesny.

La Vecchia Signora patia amb les pilotes aturades, però el partit tenia molts espais. I allà Di María, Kostic i Rabiot són letals. I Vlahovic va donar dos avisos seguits als sevillans.

Urpada visitant

I en el minut 25 una contra letal del Sevilla amb Ocampos devorant metres va acabar amb En-Nesyri anotant el primer gol visitant. Un minut més tard En-Ne-syri hauria pogut certificar el triomf després d’aprofitar una relliscada d’un rival, però Szczesny va avortar l’intent. Passada la mitja hora Mendilibar va rebre una mala notícia al retirar-se lesionat Ocampos, i va empènyer Navas endavant i va ficar Montiel en el lateral.

El Sevilla va aparcar el vertigen i va començar a madurar el futbol amb associació i suports arribant fins a la vora de l’àrea, des d’on Rakitic va fer treballar el porter local. Quan Siebert va indicar el descans el Sevilla havia xutat cinc vegades a porteria i la Juve, cap. Fins i tot semblava curt el marcador.

Allegri va esmolar el seu equip en la represa amb Federico Chiesa i Iling Júnior encarant com a extrems, cosa que sumava més arribadors a l’àrea, però alterava la seva estructura defensiva, deixant una línia de quatre. Van recular els sevillans i es van organitzar per no deixar espais en els quals poguessin aparèixer Di María o Chiesa, les dues veritables amenaces locals.

Passada l’hora el Sevilla s’havia desdibuixa­t, sense pilota i sense trepitjar camp rival. La Juventus tampoc creava ocasions, però generava inquietud amb les arribades a l’àrea per banda. Mendilibar mirava la banqueta i no acabava de trobar algú solvent que li donés garanties. Al final va decidir posar cames i pulmons sense tocar el sistema, amb Papu Gómez per Óliver Torres.

En els minuts finals es va jugar poc a futbol i hi va haver més frustració que perill de la Juve. Especialme­nt amb un penal claríssim de Bade a Rabiot que ni l’àrbitre ni el VAR van voler xiular. La Juventus no és l’equip que va ser, però manté la identitat que la va portar a empènyer fins a empatar en l’última jugada.

Els carrers de Nàpols no van aclarir com era d’esperar un Giro que ja mira cap a la muntanya. Es va viure un dia ràpid, amb imatges per fomentar el turisme, i molt més tranquil per als corredors després del caos de caigudes, de gossos que es creuaven pel camí i de mòbils que impactaven contra els ciclistes en l’arribada a la platja de Salern. Triomf a l’esprint de Mads Pedersen amb el noruec Andreas Luknessund portant, qui sap si per última vegada, amb la maglia rosa i dos ciclistes capturats en l’agonia dels metres finals: Simon Clarke i Alessandro De Marchi.

Perquè avui tot ha de canviar en el Giro. No és un dia qualsevol perquè la carrera s’acosta a la muntanya, als Apenins, als Abruços i al Campo Imperatore, un altiplà des d’on es veu el Como Grande, el més alt dels pics del Gran Sasso d’Itàlia, a 2.912 metres.

Només set espanyols

Ni Remco Evenepoel, ni Primoz Roglic, ni cap dels participan­ts pujarà tan amunt. Molt menys ho faran els set ciclistes espanyols apuntats de forma anònima fins ara en el Giro i sense grans esperances per destacar en la prova. Carlos Verona, que estava cridat a ser el ciclista amb més aspiracion­s del Movistar, ja es va deixar 15 minuts

General

1. A. Leknessund (Nor/DSM)22.50.48 h 2. R. Evenepoel (Bàl/Sou) ............. a 28 s 3. A. Paret-Peintre (Fra/AG2R) .... a 30 s 4. João Almeida (Por/UAE) ...... a 1.00 m 5. Primoz Roglic (Esl/Jum) ......... a 1.12 m

El conjunt del Nervión va fer patir la Vecchia Signora i va merèixer més

?? Marco Bertorello /AFP ?? El defensa sevillista Badé pugna amb Pogba pel control de l’esfèrica.
Marco Bertorello /AFP El defensa sevillista Badé pugna amb Pogba pel control de l’esfèrica.
 ?? Luca Bettini ?? Evenepoel recorda el seu passat futbolísti­c, ahir a Nàpols.
Luca Bettini Evenepoel recorda el seu passat futbolísti­c, ahir a Nàpols.