El Periódico - Català

Feijóo inaugura la campanya electoral vinculant Sánchez amb Bildu i ETA

▶ El president del PP afirma que l’«indigna» que el sanchisme «calli» davant la inclusió d’«assassins» en candidatur­es ‘abertzales’ per al 28M

- PILAR SANTOS

L’argumentar­i que estan rebent aquests dies els dirigents del PP de tot Espanya inclou com a primer punt la indicació de recordar en les seves declaracio­ns i els mítings que EH Bildu presenta 44 candidats a Euskadi i Navarra que van ser condemnats per pertinença i col·laboració amb la banda terrorista ETA. I han de recordar, tot seguit, que EH Bildu ha sigut un soci determinan­t de Pedro Sánchez aquesta legislatur­a. «Volem derogar el sanchisme perquè ens repugna que la governabil­itat del nostre país descansi en Bildu», es llegeix al document que ha arribat en les últimes hores a tots els alts càrrecs conservado­rs.

El mateix líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, va elaborar el seu primer míting de la campanya electoral, a Toledo, entorn d’aquesta idea. «A mi no em silenciara­n, em repugna que portin assassins a les seves llistes. M’entristeix i m’indigna que el sanchisme calli i abaixi les orelles davant aquesta provocació. ¿De veritat que no farem res? ¿De veritat que mirarem cap a una altra banda? ¿De veritat que això és normal després del que hem patit?», va preguntar Feijóo a les persones (unes 400) que van assistir a l’acte al peu de la muralla.

Aquesta serà una de les idees força dels populars aquestes dues setmanes. «Aquestes coses, com les rebaixes als delinqüent­s sexuals amb la llei del només sí és sí, són fàcils d’entendre, arriben al votant d’una manera clara. Si parles de violadors i de terroriste­s se’ns regira el cos a tots», apunta un dels assessors amb més predicamen­t a Génova per justificar l’estratègia. ETA va anunciar el cessament definitiu de l’activitat armada fa 12 anys.

Feijóo va concretar que set dels 44 candidats amb vincles amb la banda terrorista van ser condemnats per assassinat. Ha sigut el Col·lectiu de Víctimes del Terrorisme (Covite) el que va denunciar públicamen­t aquesta qüestió primer lloc fa uns dies.

El sentir de la ciutadania

El líder dels populars ha assegurat a la capital manxega que els seus actes per tot Espanya li estan permetent comprovar que «la gent entén a la perfecció el que està passant» i que està disposada que aquestes eleccions municipals i autonòmiqu­es del 28 de maig mostrin l’afartament de la ciutadania amb Sánchez.

Paco Núñez, candidat del PP a la Junta de Castella-la Manxa, va parlar després del seu cap de files i va insistir en una idea llançada ja per Feijóo: Sánchez ha pactat amb EH Bildu nombrosos assumptes aquesta legislatur­a (Pressupost­os Generals i el decret dels fons europeus, entre d’altres) i cap baró ha trencat amb Sánchez. Per això, Núñez ha demanat el vot al públic, per poder fer fora de la Junta el socialista Emiliano García-Page, a qui veu «còmplice necessari» de Sánchez. I això malgrat que Page és un dels barons que més disgust ha mostrat amb aquestes aliances del cap de l’Executiu.

 ?? Ismael Herrero / Efe ?? Alberto Núñez Feijóo i Paco Núñez, candidat del PP a la presidènci­a de Castella-la Manxa, ahir en un acte a Toledo.
Ismael Herrero / Efe Alberto Núñez Feijóo i Paco Núñez, candidat del PP a la presidènci­a de Castella-la Manxa, ahir en un acte a Toledo.
 ?? ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain