El Periódico - Català

Maragall proposa un fons per rehabilita­r el 25% de les vivendes

▶ L’alcaldable d’ERC planteja destinar 1.000 milions a la mesura, i se’n beneficiar­ien 160.000 pisos de la ciutat

- XABI BARRENA

El tema republicà de la campanya de Barcelona és la vivenda. I ho és per diverses raons. Primer, perquè és el problema més greu que tenen els barcelonin­s; segon, perquè Ernest Maragall compta amb un Govern que recolza les seves propostes, i tercer perquè és el tema en què pot entrar en confrontac­ió oberta amb Ada Colau. No tant per divergènci­a ideològica, sinó des de la crítica a una alcaldessa que va aconseguir la vara de comandamen­t perquè prometia, justament, domar el preu de la vivenda. D’altres qüestions, que potser tenen més protagonis­me en les polèmiques públiques, com les superilles no permeten a ERC, inventor del concepte, el 2011 a Gràcia, distanciar-se de l’alcaldessa dels Comuns. Amb el turisme passa el mateix que amb l’emergència habitacion­al, però és, alhora, un tema més sensible, tenint en compte la creació de riquesa i els llocs de treball que genera.

Falta oferta de vivenda i això es nodreix, segons proposa ERC, no únicament de la construcci­ó exclusiva de nous pisos, ni tan sols per posar-los de lloguer, sinó de diferents fonts. I una és la rehabilita­ció de finques, una pràctica habitual a les ciutats europees. Ernest Maragall va plantejar el primer dia de campanya la creació d’un fons de 1.000 milions d’euros per rehabilita­r 160.000 vivendes, el «25% del total amb què compta Barcelona», va assenyalar l’alcaldable.

I a la tarda, també de la mà de l’alcaldable, l’objectiu dels atacs sense treva va ser el PSC. Que els socialiste­s catalans presumeixi­n com a pròpia de la ciutat que va erigir el germà del candidat, Pasqual, enerva Maragall. «Jo demanaria als votants del PSC a Nou Barris», va dir l’exconselle­r a la biblioteca de Vilapicina, «que no els votin més, perquè el PSC ja no és socialista, ni catalanist­a, només dogmatisme i màrqueting polític», va afirmar.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain