El Periódico - Català

El PSC aposta per més multes i més elevades per combatre l’incivisme

- SARA GONZÁLEZ

Més sancions i més elevades, així com més treball comunitari per fer front a l’incivisme sota la lògica que «qui faci una pintada, que sigui ell qui la netegi». El PSC aixeca la bandera de l’«ordre» en aquesta campanya per reivindica­r-se com l’opció «moderada» i d’esquerres davant els comuns d’Ada Colau. Encara estan en plena ressaca de l’enquesta del CIS, de la qual l’aspirant Jaume Collboni treu pit perquè, al seu parer, demostra que els socialiste­s van a l’alça i que és ell i no el candidat de Junts, Xavier Trias, qui representa l’«alternativ­a progressis­ta» a l’actual alcaldessa.

Flanquejat per la número dos de la llista, Maria Eugènia Gay, i la número sis, Marta Villanueva, Collboni va anunciar, des del barri de Congrés i els Indians, que és el moment de «restablir l’ordre als carrers» i que el seu propòsit és teixir «un pacte pel civisme» amb la resta de partits de Barcelona durant els 100 primers dies del seu govern. És la segona de les promeses que emmarca en aquest termini de temps, ja que dimecres va anunciar que en aquest mateix termini també reactivari­a el projecte de la cobertura de la Ronda de Dalt.

«Cultura de la queixa»

A la tarda, des de Gràcia, un dels bastions independen­tistes de Barcelona, va continuar parlant d’«ordre» i de «convivènci­a» davant l’alcaldessa Ada Colau i davant els independen­tistes, als quals el líder del PSC, Salvador Illa, atribueix estar instal·lats en la «cultura de la queixa» en lloc de prendre decisions.

I posats a parlar d’ordre i disciplina, què millor hi ha que fer-ho de la mà de la ministra del Govern central més ortodoxa en aquesta matèria i la que més respecte desperta a la dreta: la de Defensa, Margarita Robles, que es va declarar «barcelonin­a» en un dels enclavamen­ts més hostils per als socialiste­s.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain