El Periódico - Català

El G-7 es vol ampliar per reduir la dependènci­a de la Xina

- EL PERIÓDICO

El club dels països més rics, el G-7, que agrupa les principals set potències econòmique­s del planeta, explora vies per dotar de més flexibilit­at les seves polítiques i diversific­ar riscos amb el suport de països externs al bloc en matèries com la digitalitz­ació financera o la reducció de la dependènci­a actual de la Xina en la cadena de subministr­ament.

Durant la segona de les tres jornades de la reunió de ministres de Finances i governador­s de bancs centrals del G-7 que se celebra a la ciutat japonesa de Niigata, a la costa oest del país, els responsabl­es financers de les principals potències globals van convidar a la taula de diàleg països com Indonèsia, l’Índia, el Brasil o la Unió Africana per buscar més una capacitat de resposta de cara a reptes comuns.

Entre aquests reptes hi ha l’alta dependènci­a de certs països com la Xina en la cadena de subministr­ament de productes clau a escala global com els components electrònic­s, un paradigma que els socis volen transforma­r amb l’ajuda d’economies emergents, segons van explicar fonts governamen­tals nipones.

Preocupaci­ó pel deute

El bloc de països més rics pretén continuar estenent les seves aliances i considera que una associació amb països emergents pot donar resposta a les seves inquietuds internes mentre aquestes potències es veuen beneficiad­es per les inversions i la creació d’ocupació que aquest desenvolup­ament comporta.

Un punt de preocupaci­ó comú que s’ha abordat en les converses van ser els problemes de deute dels països de rendes baixes o mitjanes, que requereixe­n un marc comú d’actuació per garantir la seva integració en l’esfera global i el seu desenvolup­ament. Els participan­ts també van intercanvi­ar opinions sobre la transparèn­cia a l’hora de parlar del seu propi deute.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain