El Periódico - Català

Presó preventiva per la mort del turista a la Ronda Litoral

Els quatre arrestats, d’entre 19 i 21 anys, ja són al centre penitencia­ri de Quatre Camins acusats d’un homicidi dolós.

- GUILLEM SÁNCHEZ

El Jutjat d’Instrucció número 18 de Barcelona ha ordenat l’ingrés en presó preventiva dels quatre lladres que van assaltar el turista que va acabar morint a la Ronda Litoral, segons les fonts consultade­s per EL PERIÓDICO. La víctima, un jove canadenc de 25 anys, fugia dels quatre delinqüent­s quan va caure a la carretera des d’una altura de gairebé cinc metres el 15 de març a la matinada.

Els sospitosos, que tenen entre 19 i 21 anys, van ser arrestats pels Mossos dimarts i ahir van passar a disposició del jutjat, que després de prendre’ls declaració, va decretar-ne l’enviament al centre penitencia­ri de Quatre Camins pels delictes d’homicidi amb dol i de robatori amb violència i intimidaci­ó amb instrument perillós i abús de superiorit­at.

La imputació del delicte d’homicidi amb dol no significa que hi hagi indicis que els lladres empenyessi­n deliberada­ment la víctima, però sí que el jutjat interpreta que els investigat­s haurien pogut actuar sent conscients del risc que les seves accions implicaven per a la vida del turista i, tot i així, les van portar a terme.

Els agents de la Unitat d’Investigac­ió del districte de Sant Martí dels Mossos van revisar durant setmanes les càmeres de la zona i van interrogar testimonis dels fets i, sobretot, els dos amics que aquella nit eren amb la víctima. A partir d’aquestes indagacion­s, van reconstrui­r el succés i van arribar a la conclusió que el més probable era que el turista caigués a la Ronda Litoral al saltar una tanca de maó que li impedia veure que a l’altre costat el sorprendri­a una caiguda de quatre metres i mig. La víctima es va fer un cop al cap contra l’asfalt i va quedar estirat, inconscien­t i greument ferit, sobre un carril de sortida de la ronda. Va ser traslladat d’urgència a l’Hospital del Mar i va morir al cap de poques hores.

Sense gravació de la caiguda

El delicte de robatori amb violència i intimidaci­ó connecta amb el fet que abans de la caiguda, els quatre lladres ja li havien arrabassat el telèfon mòbil a la víctima. Els joves van atacar els tres turistes, que venien d’una discoteca del front marítim, al Parc del Poblenou. Dos van poder fugir però la víctima va ser acorralada, amenaçada per una majoria –eren tres– que van utilitzar armes perilloses, i li van robar el telèfon. Després va arrencar a córrer en direcció a la ronda, on va tenir la fatídica caiguda. No hi ha cap gravació de l’instant de la caiguda.

Al cap de pocs minuts, els dos amics van desfer el camí, a la recerca del seu company, i van descobrir el que havia passat. Entre els testimonis interrogat­s pels Mossos hi ha el conductor d’un camió que circulava per la Ronda Litoral, que va agafar el carril de sortida on havia caigut el noi i el va haver d’esquivar per no atropellar-lo. I també els ocupants del taxi que circulava darrere del camió i que van ser els primers que van socórrer el noi i van desviar el trànsit per impedir que l’atropelles­sin la resta de vehicles.

 ?? Jordi Otix ?? Barrera de la Ronda Litoral des d’on va caure la víctima.
Jordi Otix Barrera de la Ronda Litoral des d’on va caure la víctima.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain