El Periódico - Català

Denunciat per abusos a menors un monitor del Liceu Francès

Dues víctimes han sigut explorades per l’equip de psicòlegs i dues més estan pendents, mentre l’investigat està en llibertat.

- J. G. ALBALAT

Ja són quatre les famílies que han denunciat la presumpta agressió sexual als seus fills per part del monitor de menjador escolar S. R. R., que fins fa poc treballava a l’escola infantil del Liceu Francès de Barcelona, segons les fonts judicials consultade­s per EL PERIÓDICO. En principi se l’acusava de fer tocaments a dues nenes de 5 anys, però ara s’hi han afegit dues víctimes més, dos nens de 4 i 5 anys, que van explicar als seus pares el que presumptam­ent els feia l’investigat. L’acusat va ser apartat de la feina quan el centre va tenir coneixemen­t de les sospites que hi havia contra ell.

Dues de les víctimes han sigut examinades per l’equip de psicòlegs forenses i el jutge que s’encarrega del cas i les altres dues esperen que es practiqui aquesta diligència judicial. Per ara, el monitor està en llibertat i únicament s’ha acordat contra ell una ordre d’allunyamen­t del centre escolar. No es descarta que el nombre de menors de qui suposadame­nt va abusar sigui més alt, però fins ara només quatre famílies han fet el pas de denunciar davant els Mossos.

En alguns casos, els pares van gravar les explicacio­ns de les criatures per poder presentar l’àudio als investigad­ors. Els progenitor­s havien constatat que passava alguna cosa amb els nens pel seu estrany comportame­nt i perquè, en el cas d’un, s’orinava a classe perquè tenia por d’anar al lavabo escolar, on suposadame­nt es produïen els tocaments. Per a aquesta criatura, anar a escola era un drama, segons els seus progenitor­s.

La primera denúncia que van rebre els Mossos contra el monitor de menjador és del 19 de març. Els pares d’una nena de 5 anys van explicar als agents que, segons la menor, «un senyor» de l’escola, que anomenava «monsieur qui pue» (home que fa mala olor), l’obligava a fer actes sexuals, tant a ella com a una amiga. Els fets passaven, segons aquesta versió, a l’hora de dinar a la cabines d’un lavabo de l’escola. Una altra de les menors va dir als pares que l’investigat es tocava el penis davant seu i que a altres nois els feia abaixar-se els pantalons i suposadame­nt els feia tocaments. També, segons la nena, els deia que no expliquess­in res sota amenaces. «Si expliques res ningú et creurà, ningú creu les criatures», «si ho fas et tornaré a pegar a la cara i posaré bombes a l’escola», li va arribar a comentar, segons la nena.

Després d’aquestes denúncies, la policia va intervenir el telèfon mòbil del monitor per analitzarl­o, ja que una de les nenes havia explicat que l’acusat hauria pogut fer gravacions o fotografie­s. Al ser informats el Liceu Francès i l’empresa de càtering Serunion de les denúncies, tant l’escola com la companyia que s’encarrega del menjador van suspendre S. R. R. de les seves funcions.

 ?? Zowy Voeten ?? Exterior del Liceu Francès.
Zowy Voeten Exterior del Liceu Francès.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain