El Periódico - Català

«A ningú li agrada que li celebrin coses a la cara»

Darder va prendre la paraula hores abans del derbi més morbós dels últims temps. El cervell de l’Espanyol ho té clar: «Hem de guanyar el Barça com sigui, és impossible estar més motivats que nosaltres».

- RAÚL PANIAGUA

En la setmana del derbi més morbós dels últims temps no podia faltar la valoració de Sergi Darder. El capità periquito sempre és una veu autoritzad­a del vestidor. Les seves reflexions són clares i contundent­s, tot i que en aquest cas la realitat no deixa gaire marge per al dubte. L’Espanyol es juga la vida en un duel que pot servir com un impuls en cas d’èxit o com un cop mortal si es produeix un altre fiasco coronat amb la victòria blaugrana.

«Necessitem els punts per salvar-nos, no només perquè el Barça no guanyi la Lliga. Hem de guanyar aquest partit com sigui. Nosaltres pensem nosaltres. Si vencem tant me fan les altres coses. Confiem també que el Madrid guanyi al Getafe, que és un rival directe», va reflexiona­r Darder.

Les circumstàn­cies han portat a la possible conquesta del títol del Barça a Cornellà, una cosa que aporta un picant especial a un partit ja tens per ell mateix. «A ningú li agrada que li celebrin coses a la cara» La Lliga la guanyarà el Barça, però farem el possible perquè no sigui aquest diumenge. És impossible tenir més motivació que nosaltres en aquest partit», va afegir el capità.

¿Hi hauria passadís?

El migcampist­a balear també es va referir a la possibilit­at que el conjunt de Xavi sigui campió abans d’enfrontar-se amb els periquitos a Cornellà. ¿Hi hauria passadís? «És una cosa del club, no la decidim nosaltres. No n’hem parlat al vestidor perquè només és una hipòtesi. Prefereixo no pronunciar­me, tot i que se m’entén tot».

L’Espanyol disputa «una final a casa» i Darder va recordar la bona imatge de l’equip contra rivals poderosos. «Estem convençuts que es pot fer. M’és igual passar-me. És veritat que s’ha de tenir un control per acabar 11, però no ens podem deixar ni un 1% del que tenim dins. Hem de sortir a morir», va remarcar Darder.

El capità considera que no cap «cap al·licient més a l’olla» per afrontar el duel amb la màxima intensitat. Ara només queda «demostrar-ho al camp» i acabar amb els temors de l’afició. «Estic acostumat que l’entorn sigui pessimista. Hi ha milers de motius per ser positius. Ja hi haurà temps de lamentar-se».

Darder va tancar la seva arenga reflexiona­nt sobre l’estil. El mag d’Artà espera un Espanyol sense complexos. «Tenim una idea clara. Quan no som nosaltres és quan ens va pitjor. Hem de ser valents i fer mal amb la pilota», va assenyalar el capità.

 ?? RCDE ?? Darder, al costat de Joselu i Keidi Bare, en l’entrenamen­t de l’Espanyol ahir a Sant Adrià.
RCDE Darder, al costat de Joselu i Keidi Bare, en l’entrenamen­t de l’Espanyol ahir a Sant Adrià.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain