El Periódico - Català

Els ciclistes desaprofit­en l’etapa del Gran Sasso

- SERGI LÓPEZ-EGEA

circumstan­cial del Giro, el noruec Andreas Leknes-sund, que hauria firmat de sortida una etapa tan plàcida i horrible per arribar amb la maglia rosa a sobre i pujar al podi del Gran Sasso.

Per darrere, fins i tot es va permetre com un miratge que fos el Movistar, amb Carlos Verona al capdavant, el que imposés de manera sorprenent el ritme del grup de perseguido­rs a dos quilòmetre­s del final, amb els ajudants de Remco Evenepoel i Primoz Roglic a la rereguarda, com si tots dos haguessin perdut les ganes de competir; ho deixem per a un altre dia, que no importa desaprofit­ar una etapa de muntanya, que total el públic no paga i va gratis a les cunetes a animar els ciclistes.

Només un petit conat de fúria als últims 100 metres quan Evenepoel es va posar al capdavant, Roglic a la seva roda i van voler creuar la meta els primers per demostrar que, malgrat tot, ells són els líders del Giro.

Demà, contrarell­otge

A força d’afinar el seu perfil més altruista en benefici de l’equip i de veure’l en el dia a dia, la figura de Niko Mirotic apareix sovint terrenal. Però quan es desferma, com va passar ahir en la visita de l’Obradoiro al Palau, emergeix amb l’aura d’estrella.

Mirotic només va necessitar 20 minuts al camp per llançar el llaç al triomf. Els seus 27 punts i 10 rebots amb 40 de valoració,15 sense error en el tercer quart, van acabar amb la resistènci­a de l’equip de Moncho Fernández (94-77), que exigeix sempre al rival i va complicar el triomf als blaugrana, que segueixen líders de la Lliga quan falten dues jornades i es jugaran el primer lloc demà al camp del Baskonia.

La gran notícia que suposa el gran moment de Mirotic a una setmana de la Final Four de Kaunas es va veure entelada per un detall alarmant: Vesely va deixar el partit al primer quart i no va tornar a causa d’un fort dolor lumbar. El club va facilitar un comunicat mèdic per confirmar la baixa i per explicar que la seva presència els pròxims partits dependrà de com evolucioni. També va fer patir Jokubaitis, que va deixar sagnant el camp després de rebre un cop de colze involuntar­i de Guerrero a una cella. El base lituà sí que va tornar a la pista.

BARCELONA: 10 de 33 triples (Mirotic, Abrines, 4), 37 rebots, 13 d’ofensius (Mirotic, 10), 18 assistènci­es (Satoransky, 5).

OBRADOIRO: Westermann­n (13), Vicedo (–), T Scrubb (7), Robertson (19), Blazevic (15) –cinc inicial–, Vicedo (2), Zurbriggen (9), Pau (–), P. Scrubb (7), Walker (–), Guerrero (2), Muñoz (–), Suárez (3).

9 de 16 triples (Westermann,3), 30 rebots, 5 d’ofensius (Guerrero 5), 14 assistènci­es (Westermann, 5).

PARCIALS: 15-21, 20-11, 33-18 i 26-27.

 ?? Luca Bettini /AFP ?? El pilot del Giro roda en ruta cap al Gran Sasso.
Luca Bettini /AFP El pilot del Giro roda en ruta cap al Gran Sasso.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain