El Periódico - Català

Classifica­cions

-

Hi ha etapes ciclistes que són una autèntica meravella, que es poden emmarcar i fins i tot posar-hi un llacet; dies per fomentar les tertúlies amb gestes per recordar. I hi ha jornades que són decebedore­s, el pitjor del pitjor, ni tan sols el condiment per a una bona migdiada, un desaprofit­ament de muntanyes i percentatg­es, en què fins i tot sembla que s’enyori un bon esprint que almenys té la funció d’unes postres apetitoses en un àpat per llençar a les escombrari­es.

No és que el Gran Sasso fos el Mortirolo italià, el Tourmalet francès o l’Angliru asturià. Però d’aquí a llançar per la borda una pujada final amb gairebé quatre quilòmetre­s en què es podia atacar, en què gairebé s’obligava a saltar, hi ha un abisme. Tot es podria resumir en el fet que tres ciclistes, Davide Bais (guanyador de l’etapa), Simone Petilli i Karel Vacek, que precisamen­t no són unes estrelles d’aquest esport, van atacar de sortida, van fer més de 200 quilòmetre­s en perfecta harmonia i van arribar junts al cim dels Apenins per jugar-se la victòria a l’esprint. I punt, res més, ni tan sols el fet de posar en dificultat­s el líder

Setena etapa

1. Davide Bais (Ità/Eolo)6h 8min 40s 2. Karel Vacec (Txe/Cor) ........... a 9 s 3. Simone Petilli (Ità/Int) ........... a 16 s 4. R. Evenepoel (Bèl/Sou) ...a 3.10 m 5. Primoz Roglic (Esl/Jum) ........... m.t.

General

1. A. Leknessund (N/DSM)29.02.38 h 2. R. Evenepoel (Bèl/Sou) ......... a 28 s 3. A. Paret-Peintre (Fra/AG) .... a 30 s 4. Joao Almeida (Por/UAE)..a 1.00 m 5. Primoz Roglic (Esl/Jum) .... a 1.12 m

Ells manen suposadame­nt en una ronda italiana en què a part de l’exhibició del corredor flamenc en la contrarell­otge inicial no ha passat res, a l’espera del que passi amb una altra crono, la que espera demà els ciclistes amb el campió del món una altra vegada com a únic favorit.

El Giro, any a any, vol demostrar que té personalit­at pròpia i guarda per a l’última setmana una duresa descomunal, mentre que el Tour i la Vuelta reparteixe­n l’emoció de forma més proporcion­ada durant 21 dies. L’any passat la carrera italiana va defraudar de manera clara. La prova es va resoldre en tres quilòmetre­s, en la penúltima etapa i a La Marmolada. Cada vegada el Giro dista més de ser la més emocionant de les tres grans rondes i bona part de les millors figures es reserven per anar al Tour i fins i tot no diuen que no a la Vuelta. Jornades ciclistes com la d’ahir no ajuden a promociona­r el ciclisme sinó a cobrir-lo d’ensopiment.

 ?? Alejandro García / Efe ?? Satoransky entra a cistella en presència de Blazevic.
Alejandro García / Efe Satoransky entra a cistella en presència de Blazevic.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain