El Periódico - Català

Reial Societat i Girona s’enfronten amb la mirada a Europa

- JOAN DOMÈNECH

Amb la mirada a Europa s’enfronten Reial Societat i Girona. L’equip de Míchel, amb la salvació assegurada, té prou punts i ànims disparats per sortir al continent per primera vegada en la vida. Al quadro basc li falten dues victòries per segellar la quarta classifica­ció seguida, aquesta vegada en la Champions. Amenacen els seus objectius Vila-real i Betis, classifica­ts en la taula entre tots dos. Al Girona l’assetgen per darrere Athletic, Osasuna, Rayo i Sevilla.

«Europa no és l’objectiu», va assegurar l’entrenador del Girona, però va destacar: «Seria el màxim èxit del club en la seva història». L’objectiu del tècnic, una vegada eludit el descens, es va concretar a obtenir els 53 punts i superar els 51 de l’equip de Pablo Machín a la Lliga 2017-18. «Tant de bo després puguem pensar a anar a Europa», va admetre.

Stuani per Taty

El Girona viatja a Anoeta sense Taty Castellano­s (sis gols en les últimes tres victòries de l’equip), lesionat amb un esquinç de turmell. Tampoc perd tant l’equip amb el seu substitut, ja que serà el màxim golejador de la història blanc-i-vermella: Cristhian Stuani. Més dubtes per aclarir té Míchel en la defensa per elegir el central que acompanyi Santi Bueno (Bernardo, Juanpe i David López en són els aspirants).

També vol fer història Imanol Alguacil amb la Reial, que va vèncer a Montilivi per 3-5, amb dos gols d’Alexander Sorloth. El tècnic de la Reial va fer una crida perquè s’ompli Anoeta amb el mateix ambient que contra el Reial Madrid. «Els més important és el triomf», va remarcar Imanol davant la visita del tercer millor equip de la segona volta. El Girona (26 punts de 42) va darrere de l’Atlètic (35) i el Barça (32).

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain