El Periódico - Català

Les dretes lluiten per capitalitz­ar la «insegureta­t» a Barcelona

- CARLOTA CAMPS GISELA MACEDO

que, altrament, «el PSOE d’Aragó no es presenta amb les sigles del PSOE», informa Efe. Feijóo va tornar a al·ludir a la presència d’assassins i etarres a la llista d’EH Bildu i va recalcar que «per derogar el sanchisme no val fingir» sinó que només serveix «actuar» i «amb determinac­ió». «Cap candidat de Sánchez ho ha fet, per tant són el mateix, voten el mateix. Els candidats de Sánchez mereixen la derrota», va exclamar el líder popular.

Un missatge similar va llançar l’actual regidor i candidat al Govern d’Aragó, Jorge Azcón, que creu que Lambán es quedarà «calladet» davant Sánchez, mentre que l’aspirant a l’alcaldia, Natalia Chueca, va recordar que la ciutat encara té gravats atemptats com el de la casa quarter, on van morir 11 persones el 1987.

Els quatre candidats de la dreta constituci­onalista han de tenir malsons aquests dies amb la xifra del 5%, el llindar a superar per aconseguir representa­ció a Barcelona. Segons la majoria d’enquestes, només el PP tindria garantida la seva entrada. Però aquest discurs podria esquerdar-se si els sondejos dels pròxims dies confirmen el que ja apunten: la possible entrada de Vox al consistori. En canvi, sembla clar que Ciutadans i Valents estan lluny de poder donar la campanada.

Els quatre alcaldable­s –Daniel Sirera, Gonzalo de Oro, Anna Grau i Eva Parera–, han optat per endurir el discurs i intenten erigir-se com els garants de la seguretat i la lluita contra les ocupacions.

Ho va fer ahir Vox des de la plaça Artós, que consideren «el símbol de la resistènci­a contra el separatism­e», i amb el seu líder Santiago Abascal com a estrella convidada. Aclamat per centenars de fidels, va exhibir un discurs ideològic, contra el feminisme i l’educació sexual a les escoles, però sense fer cap proposta concreta per a la ciutat. El que sí que va fer és acusar l’alcaldessa Ada Colau de «comunista psicòpata i perillosa» i Jaume Collboni de «progre» i «còmplice» d’unes polítiques que han «destruït Barcelona» i l’han portat al «capdavant de la insegureta­t».

Agents de la policia

El PP, Ciutadans i Valents se citaven ahir a la plaça Sant Jaume per recolzar la manifestac­ió convocada pels sindicats de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil i prometien més agents si surten escollits. El popular Sirera va afirmar que farà «tot el possible perquè els antics votants de Cs tornin al PP», mentre que la candidata taronja, Anna Grau, va dir no creure en les desfavorab­les enquestes.

L’alcaldable de Valents, Eva Parera, va declarar que «no hi ha més vot útil que aquell que fas a un programa en què realment creus».

 ?? Eusebio García del Castillo / Europa Press ?? Sánchez i García-Page acompanyen Muñiz, alcalde de Puertollan­o, ahir.
Eusebio García del Castillo / Europa Press Sánchez i García-Page acompanyen Muñiz, alcalde de Puertollan­o, ahir.
 ?? Iñaki Berasaluce / Europa Press ?? Núñez Feijóo, ahir.
Iñaki Berasaluce / Europa Press Núñez Feijóo, ahir.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain